Ugrás a tartalomra

Állami támogatást kap Lučani község

2019.07.24
15:41
2020.05.22
18:05
Forrás
Pannon RTV
400 millió dinárt különít el a szerb állam Lučani község számára – jelentette ki ma Ana Brnabić szerb miniszterelnök nyugat-szerbiai körútja során.

Lučani községben és annak falvaiban az utóbbi években sorozatosan pusztítottak az árvizek. A helyieknek legutóbb a júniusi esőzések idején kellett megküzdeniük a kiáradó folyókkal.

A Lučani községhez tartozó Guča települést utoljára júniusban árasztotta el a Bjelica folyó. Az árvíz utakat, házakat és vállalkozásokat tett teljesen tönkre.

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „Augusztus végéig összesen 50 millió dinár segélyt fizetünk ki az árvízkárosult családoknak. Emellett további 200 millió dinárt fordítunk a helyi vizek és töltések további rendezésére, valamint 150 millió dinárt különítünk el a gučai tanintézmények felújítására.”

Foto: Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

Ana Brnabić elmondása szerint eddig 9 millió dinárt már ki is fizettek az árvízkárosultaknak. A szerb miniszterelnök arról is beszámolt, hogy hamarosan megkezdik annak a töltésnek a kiépítését, amely Guča település teljes egészét védeni fogja az árvizektől: „Augusztus közepén egy teljes töltést kezdünk el kiépíteni. A munkálatok az év végéig befejeződnek, és ezzel tovább erősödik majd Guča árvízvédelme. Folytatjuk tehát a 2014-ben megkezdett munkát.”

Foto: Tanjug/Szerb Kormány/Slobodan Miljević

Ana Brnabić később Požegán folytatta nyugat-szerbiai körútját, ahol a műanyag fröccsöntőszerszámok gyártásával foglalkozó Inmold vállalatba látogatott el, ahol egyébként duális képzés is folyik.

Ana Brnabić
Lučani
árvízvédelem
Guča
árvíz sújtotta területek
árvíz

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.