Ugrás a tartalomra

Az EU illetékesei szerint Haradinaj veszélyezteti a párbeszédet

2018.12.18
16:36
2018.12.18
16:42
Forrás
Tanjug, Szerbiai RTV
Haradinaj szerint nem ő, hanem Mogherini a felelős.

Ramush Haradinaj koszovói kormányfő egyoldalú fellépésével veszélyezteti a Belgrád-Pristina párbeszéd eddig elért eredményeit. Erről az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője Federica Mogherini, Cecilia Malmström kereskedelmi biztos és Johannes Hahn bővítési biztos üzent levélben. A Gazetta Express által nyilvánosságra hozott levél szerint elvetik Haradinaj megállapítását, miszerint az eddigi párbeszédnek kevés a hozadéka. Továbbá erőteljesen elutasítják azt a megállapítását is, hogy a párbeszéd megakadt. Ramush Haradinaj válaszlevelében arról írt, hogy nem ő, hanem Federica Mogherini a felelős azért, hogy a tárgyalások félresiklottak. Hozzátette, a főképviselő kárt okozott a dialógusnak és számos gondot idézett elő a régióban.

Ramush Haradinaj
Federica Mogherini
Koszovó

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.