Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Visar Kryeziu

Befejeződtek a tárgyalások az észak-koszovói helyzetről - egyelőre nincs megoldás

2021.09.29
22:48
2021.09.29
23:00
Forrás
Szerbiai RTV
Nem született megállapodás Belgrád és Pristina között.

Befejeződtek a tárgyalások, de Belgrádnak és Pristinának nem sikerült megállapodnia az észak-koszovói helyzetről. Brüsszelben egyeztettek a nyugat-balkáni küldöttségek Miroslav Lajčák uniós különmegbízott közvetítésével. A belgrádi delegáció beszámolója szerint nem született semmilyen megállapodás.

Előzőleg Besnik Bisljimi pristinai főtárgyaló azt mondta, döntés születhet a szabad mozgásról. Ő akkor három dolgot emelt ki: kivonják Koszovó északi részéről a különleges alakulatokat, helyükre a KFOR egységei jöhetnek, lebonthatják az adminisztratív átkelőkön emelt blokádokat, valamint nem szerelnek le rendszámtáblákat, hanem matricákat ragasztanak fel.

A megállapodás meghiúsult, amit megerősített Peter Stano uniós sajtószóvivő és Miroslav Lajčák uniós különmegbízott is.

Koszovó
tárgyalások
Brüsszel

Most

18:38

Átadták a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat

Átadták Budapesten a Kallós Zoltán Külhoni Magyarságért Díjakat a Budavári Palotában. Az elismeréseket a kitüntetettek Potápi Árpád János nemzetpolitikai államtitkártól vehették át. A díjazottak között három vajdasági művelődési egyesület is van.
16:48

„Hős anyák" kerestetnek

Az orosz kormány újra bevezette a sztálini „Hős anya" kitüntetést, amely szerint egymillió rubel (átszámolva majdnem kétmillió dinár) értékű jutalom jár azoknak a nőknek, akik legalább tíz gyereket szülnek.
14:48, Frissítve: 15:11

Ünnepel Magyarország - a légiparádé elmarad

Fesztiválhangulat, színpadi és utcai produkciók, kiállítások, látványművészeti előadások, családi és gyermekprogramok várják tizenkét helyszínen Budapesten az érdeklődőket a hétvégén a Szent István-napi állami rendezvénysorozat keretében.

Népszerű

Folytatódtak a tüntetések Vajdaság-szerte

Nem egyeztek meg a gazdák és a kormány képviselői. A gazdák azt mondták, az alacsony felvásárlási árak, a magas üzemanyag- és műtrágya árak, továbbá a vízlecsapolási illeték miatt elégedetlenek.