Ugrás a tartalomra

A Belgrád és Priština közötti párbeszédről tárgyalt Vučić és Escobar

2022.10.20
13:01
Forrás
Szerbiai RTV
A Belgrád és Priština közötti párbeszéd folytatásának lehetőségeiről tárgyalt ma Aleksandar Vučić szerb elnök és Gabriel Escobar, az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja.

A szerb fővárosban megtartott találkozón Vučić ismételten hangsúlyozta, hogy Szerbia teljesen elkötelezett a Prištinával való párbeszéd folytatása, illetve a rendezetlen kérdések megoldása mellett. Kiemelte: Szerbia ragaszkodik az eddig megkötött megállapodások végrehajtásához és a nemzetközi jog tiszteletben tartásához.

Gabriel Escobar reményét fejezte ki, hogy a szerb és koszovói kapcsolatok normalizálása dinamikusan és konstruktívan fog folytatódni. Szerinte ez a polgárok miatt is, illetve a térség békéjének, stabilitásának és fejlődésének szempontjából is fontos lenne. A tárgyalásokat mielőbb le kellene zárni – hangsúlyozta az Egyesült Államok nyugat-balkáni különmegbízottja.

Escobar szerdán Prištinában járt, ahol arra kérte a koszovói kormányt hogy 10 hónappal hosszabbítsák meg a rendszámtáblák cseréjének a határidejét.

Belgrád
Pristina
Szerbia
Koszovó
Aleksandar Vučić
Gabriel Escobar

Most

Népszerű

Mi drágul, mi nem?

Május elsejétől több luxustermék ára változik Szerbiában. Az áramért és a gázért ugyanannyit fogunk fizetni egész évben.