Ugrás a tartalomra
TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC

Borut Pahor: A Nyugat-Balkán országainak egyszerre kellene belépni az EU-ba

2021.05.15
08:37
2021.05.15
08:43
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió geopolitikai hozzáállása a Nyugat-Balkán felé nem csak területi, de érzelmi közeledés is, az Európai Unió azonban alábecsüli ennek érzelmi dimenzióját, mondta Borut Pahor.

A szlovén elnök a Tanjugnak adott interjújában kiemelte, a nyugat-balkáni határok újbóli megváltoztatása nagy konfliktussal járna, ezt a problémát pedig úgy lehetne elkerülni, ha ezek az országok együtt lépnek be az Európai Unióba. A Belgrád és Pristina közötti párbeszéd folytatásának első fontos lépését a Brdo-Brioni folyamat csúcstalálkozóján látja, ahol először találkozik majd Aleksandra Vučić szerb elnök és Vjosa Osmani Koszovó elnöke.

 

Európai Unió
geopolitikai
érzelmi
Borut Pahor
szlovén
Nyugat-Balkán

Most

22:56

Olaszország-Svájc 3-0

Az olasz labdarúgó-válogatott 3-0-ra legyőzte Svájc csapatát Rómában, az Európa-bajnokság csoportkörének második fordulójában, ezzel a nyolcaddöntőbe jutott.
20:17

A 6 hónapos Boško segítséget kér

Boško 2021. január 14-én született Újvidéken. Három hónapos volt, amikor a szüleinek feltűnt, hogy nem a korának megfelelően fejlődik. A vizsgálatok után jött a diagnózis: SMA1 - gerinc eredetű izom atrófia, 1. típus.
17:28, Frissítve: 19:53

Nyílt napok a szabadkai ATB Severben!

A szabadkai ATB Sever vállalat minden szerdán 12 órától nyílt napot szervez, a Mágneses mezők 6-os szám alatt található üzemében. A nyílt napok célja, hogy az érdeklődők megismerjék a vállalat nyújtott álláslehetőségeket.

Népszerű

Két bácsfeketehegyi kamasz fulladt vízbe

Két bácsfeketehegyi fiú belefulladt a Kúla-Kishegyes-csatornába. A 14 és 16 éves fiúk a Szikics és Kishegyes közötti szakaszon fürödtek, ott történt a tragédia - erősítették meg a szerb közmédiának a Szabadkai Rendőrkapitányságon.