Ugrás a tartalomra

Brnabić: A megállapodást mindkét félnek végre kell hajtania

2022.11.30
08:05
Forrás
Szerbiai RTV
A Belgrád és Pristina között megszületett megállapodás tekintetében Szerbia Franciaország támogatását élvezi, viszont az aláírt megállapodást mindkét félnek végre is kell hajtania.

Ezt mondta Ana Brnabić a francia miniszterelnökkel való találkozása után. A szerb miniszterelnök kiemelte, Pristinának a továbbiakban hozzá kell látnia a szerb községek közösségének megalakításához annak érdekében, hogy folytatódhasson a párbeszéd Koszovó és Szerbia között. Brnabić továbbá elmondta, a találkozón leginkább a két ország közti gazdasági kapcsolatok elmélyítéséről volt szó, majd kiemelte, hogy a Szerbia és Franciaország közti együttműködés rendkívül magas szinten van.

Belgrád
Pristina
Ana Brnabić
Franciaország
Szerbia
Koszovó

Most

13:43, Frissítve: 16:32

Ezreket vonz a palicsi majális

Verőfényes napsütés és viharos erejű szél várta a 39. palicsi majális látogatóit. Már a délelőtti órákban benépesült a tópart, a kora délutáni órákban pedig már több ezren voltak a sétányon.
13:17, Frissítve: 15:45

Ma megalakul az új szerb kormány

A geopolitikai stabilitás megőrzése, infrastrukturális fejlesztések, az életszínvonal növelése, az EU-tagság felé vezető út és a katonai semlegesség - egyebek mellett ezeken dolgoznak majd az új szerb kormány tagjai a jövőben.

Népszerű

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.