Ugrás a tartalomra
Ana Brnabić
Tanjug/Sava Radovanović

Brnabić - Rendkívül fontos a régió stabilitása

2017-10-12
13:14
2017-10-12
23:18
Forrás
Tanjug
Nem lehet sikeres az euróintegráció és fenntartható a gazdasági növekedés, ha nem szavatoljuk a regionális biztonságot – jelentette ki Ana Brnabić a Belgrádi Biztonsági Fórumon.

A NATO elfogadja Szerbia katonai függetlenségét - jelentette ki Rose Gottemoeller, a katonai szövetség főtitkárhelyettese Belgrádban, miután találkozott Aleksandar Vučić szerb államfővel. Vučić elmondta, az elmúlt időszakban jelentősen erősödött a NATO és Szerbia közötti együttműködés és nőtt az egymás iránti bizalom. A NATO-főtitkárhelyettes Ana Brnabić szerb miniszterelnökkel is tárgyalt. Nem lehet sikeres az integráció és fenntartható a gazdasági növekedés, ha nem szavatoljuk a regionális biztonságot – jelentette ki Ana Brnabić a belgrádi Biztonsági Fórumon. A szerb miniszterelnök kiemelte, Szerbia számára rendkívül fontos a térség stabilitása. A fórumon Rose Gottemoellerrel infrastrukturális projektekről, a gazdasági kapcsolatokról és az Ifjúsági Iroda működéséről is tárgyaltak. Brnabić pozitívan értékelte, hogy a katonai szövetség megérti az ország semlegességi politikáját.     

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „2017 kezdete óta a szerb katonaság 13 katonai megmozdulásban vett részt a NATO-val, vagy annak tagországaival. Ebből hét esetben az Amerikai Egyesült Államokkal, két alkalommal Oroszországgal. Ezek a számok azt mutatják, hogy elkötelezettek vagyunk az összes fél iránt. Úgy vélem, hogy az a megfigyelés, hogy mi csak Oroszországgal vagyunk szoros kapcsolatban, az csak egy felfogás kérdése és nem tényeken alapul.”

Ana Brnabic
szerbia
Európai unió

Most

00:58

Tanügyesek tüntettek Belgrádban

A Szerbiai Tanügyi Dolgozók Szakszervezeti Uniója szerdán tüntetést szervezett Belgrádban a kormány épülete előtt és egyedi fizetési osztályok bevezetését követelte az egész közigazgatásban.
00:03, Frissítve: 00:21

Münchenben nyert a Real Madrid

A címvédő Real Madrid 2-1-re nyert a Bayern München otthonában szerdán a labdarúgó Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén, ezzel nagy lépést tett a sorozatban harmadik fináléja felé.
21:14, Frissítve: 21:58

Hajnali Fülek

A közmédia és a Hagyományok Háza közös műsora május első hetében a történelmi Nógrád megye északi részén fekvő Füleket mutatja be felvidéki falusi vonósbandák felvételeivel.
17:59, Frissítve: 20:28

Vučić Tuskkal tárgyalt Belgrádban

Szerbia eurointegrációjáról tárgyalt a szerb államfő és az Európiai Tanács elnöke. Vučić a találkozó után azt mondta, bemutatta mindazt, amit Szerbia tett a brüsszeli megállapodás végrehajtásáért.

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.