Ugrás a tartalomra
Ana Brnabić
Tanjug/Sava Radovanović

Brnabić - Rendkívül fontos a régió stabilitása

2017-10-12
13:14
2017-10-12
23:18
Forrás
Tanjug
Nem lehet sikeres az euróintegráció és fenntartható a gazdasági növekedés, ha nem szavatoljuk a regionális biztonságot – jelentette ki Ana Brnabić a Belgrádi Biztonsági Fórumon.

A NATO elfogadja Szerbia katonai függetlenségét - jelentette ki Rose Gottemoeller, a katonai szövetség főtitkárhelyettese Belgrádban, miután találkozott Aleksandar Vučić szerb államfővel. Vučić elmondta, az elmúlt időszakban jelentősen erősödött a NATO és Szerbia közötti együttműködés és nőtt az egymás iránti bizalom. A NATO-főtitkárhelyettes Ana Brnabić szerb miniszterelnökkel is tárgyalt. Nem lehet sikeres az integráció és fenntartható a gazdasági növekedés, ha nem szavatoljuk a regionális biztonságot – jelentette ki Ana Brnabić a belgrádi Biztonsági Fórumon. A szerb miniszterelnök kiemelte, Szerbia számára rendkívül fontos a térség stabilitása. A fórumon Rose Gottemoellerrel infrastrukturális projektekről, a gazdasági kapcsolatokról és az Ifjúsági Iroda működéséről is tárgyaltak. Brnabić pozitívan értékelte, hogy a katonai szövetség megérti az ország semlegességi politikáját.     

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „2017 kezdete óta a szerb katonaság 13 katonai megmozdulásban vett részt a NATO-val, vagy annak tagországaival. Ebből hét esetben az Amerikai Egyesült Államokkal, két alkalommal Oroszországgal. Ezek a számok azt mutatják, hogy elkötelezettek vagyunk az összes fél iránt. Úgy vélem, hogy az a megfigyelés, hogy mi csak Oroszországgal vagyunk szoros kapcsolatban, az csak egy felfogás kérdése és nem tényeken alapul.”

Ana Brnabic
szerbia
Európai unió

Most

Népszerű

Orbánt fogadja Pásztor István

Orbán Viktor Szabadkán

Megérkezett Szabadkára Orbán Viktor. A magyar miniszterelnök először Pásztor Istvánnal, a Vajdasági Magyar Szövetség elnökével találkozott a VMSZ székházában.
FIDESZ - KDNP

Országosan tarolt a Fidesz

Országgyűlési választásokat tartottak Magyarországon. Az Index hírportál szerint országosan tarolt a Fidesz, Budapesten pedig a baloldalra szavaztak többen.