Ugrás a tartalomra
Ana Brnabić
Tanjug/Sava Radovanović

Brnabić - Rendkívül fontos a régió stabilitása

2017-10-12
13:14
2017-10-12
23:18
Forrás
Tanjug
Nem lehet sikeres az euróintegráció és fenntartható a gazdasági növekedés, ha nem szavatoljuk a regionális biztonságot – jelentette ki Ana Brnabić a Belgrádi Biztonsági Fórumon.

A NATO elfogadja Szerbia katonai függetlenségét - jelentette ki Rose Gottemoeller, a katonai szövetség főtitkárhelyettese Belgrádban, miután találkozott Aleksandar Vučić szerb államfővel. Vučić elmondta, az elmúlt időszakban jelentősen erősödött a NATO és Szerbia közötti együttműködés és nőtt az egymás iránti bizalom. A NATO-főtitkárhelyettes Ana Brnabić szerb miniszterelnökkel is tárgyalt. Nem lehet sikeres az integráció és fenntartható a gazdasági növekedés, ha nem szavatoljuk a regionális biztonságot – jelentette ki Ana Brnabić a belgrádi Biztonsági Fórumon. A szerb miniszterelnök kiemelte, Szerbia számára rendkívül fontos a térség stabilitása. A fórumon Rose Gottemoellerrel infrastrukturális projektekről, a gazdasági kapcsolatokról és az Ifjúsági Iroda működéséről is tárgyaltak. Brnabić pozitívan értékelte, hogy a katonai szövetség megérti az ország semlegességi politikáját.     

Ana Brnabić, miniszterelnök, Szerbia: „2017 kezdete óta a szerb katonaság 13 katonai megmozdulásban vett részt a NATO-val, vagy annak tagországaival. Ebből hét esetben az Amerikai Egyesült Államokkal, két alkalommal Oroszországgal. Ezek a számok azt mutatják, hogy elkötelezettek vagyunk az összes fél iránt. Úgy vélem, hogy az a megfigyelés, hogy mi csak Oroszországgal vagyunk szoros kapcsolatban, az csak egy felfogás kérdése és nem tényeken alapul.”

Ana Brnabic
szerbia
Európai unió

Most

22:31

Lövöldözés volt egy texasi iskolában

A lövöldözés helyi idő szerint nyolc óra előtt tört ki a Dallastól valamivel délebbre fekvő Italy település középiskolájában. A diákokat nem sokkal később evakuálták az épületből.

Népszerű

rendőr

Enyhébb büntetés a városi gyorshajtóknak

A szerbiai közlekedésbiztonsági törvénytervezet egyik váratlan újdonsága, hogy enyhébb büntetésekkel számolhatnak azok, akik lakott településen lépik át a megengedett sebességet.
Fremond Árpád

Fontos személycserék a topolyai tisztségeken

Képviselő-testületi ülést tartanak Topolyán csütörtökön, melyen fontos személycserékről is döntenek - nyilatkozta Fremond Árpád, a VMSZ topolyai szervezetének elnöke, köztársasági parlamenti képviselő