Ugrás a tartalomra

Brnabićtyal és Gojkovićtyal is tárgyalt Várhelyi Olivér

2020.02.06
20:21
2020.05.06
16:37
Forrás
Pannon RTV
Maja Gojkovićtyal, a Szerbiai Képviselőház elnökével is találkozott csütörtökön Belgrádban Várhelyi Olivér, az Európai Bizottság bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosa.

A szerb házelnökkel a parlamentet érintő uniós lépésekről, valamint Szerbia európai integrációjának folyamatáról tárgyalt a bővítési biztos. Elhangzott, Brüsszel támogatja Belgrád uniós törekvéseit, a Nyugat-Balkán nélkül ugyanis nem lehet teljes az Európai Unió.

Ana Brnabić szerb kormányfőt arról tájékoztatta, hogyan kívánja megreformálni az Európai Bizottság az uniós csatlakozási folyamatot. Közölte, Szerbia számára az lenne a legjobb, ha a parlamenti választásokon minden párt részt venne, és az új kormány folytatná az ország európai integrációs törekvéseit. A miniszterelnök Szerbia európai elkötelezettségéről tájékoztatta az uniós politikust.

Maja Gojković
Belgrád
Ana Brnabić
Várhelyi Olivér

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.