Ugrás a tartalomra
xk.usembassy.gov

„Csak a Szerb Listával együtt alakulhat meg a koszovói kormány”

2019.11.03
11:09
Forrás
Tanjug
Matthew Palmerrel tárgyalt a koszovói szerbeket képviselő csoportosulás.

A koszovói kormány nem alakulhat meg úgy, hogy annak nem része a Szerb Lista, ezt Matthew Palmer amerikai nyugat-balkáni különmegbízott is így gondolja - jelentette ki Igor Simić, a Szerb Lista alelnöke. A koszovói szerbeket képviselő csoportosulás delegációja pénteken folytatott megbeszéléseket Matthew Palmerrel. Simić ennek kapcsán elmondta, hogy Palmerrel egyetértettek abban, hogy a pristinai kormánynak a lehető leghamarabb meg kell alakulnia. Leszögezte, sikerült őszinte megbeszélést folytatniuk az amerikai politikussal.

Szerb Lista
Matthew Palmer
Koszovó
kormány

Most

19:50, Frissítve: 20:01

Osztrák, francia és brit szecesszió a magyar fővárosban

A szecesszió szó hallatán sokaknak Szabadka jut eszébe annak városképe miatt. Ugyanakkor Budapest is rejteget szecessziós kincseket. Ha nem is az épületek kinézetében, a Ráth György-villában biztosan rábukkanhatnak a századforduló kincseire.
15:39, Frissítve: 16:44

Folyamatosan nő a napi esetszám Szerbiában

Tovább nőtt a napi koronavírusos esetek száma Szerbiában. Az elmúlt 24 órában a 10710 tesztből 487 páciensnél azonosították a Covid-19 betegséget, és 2 páciens hunyt el a kór szövődményeiben.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.

Világszerte erdőtüzek pusztítanak

Hatalmas erdőtüzek pusztítanak Európa nyugati részén és ázsiai határán, valamint az Egyesült Államok nyugati részén és Szibériában is.