Ugrás a tartalomra

A cseh kormányfő fogadta a szerb elnököt

2021.05.19
13:34
2021.05.19
17:34
Forrás
Szerbiai RTV
Andrej Babišsal találkozott Aleksandar Vučić Prágában. A szerb elnököt ünnepélyesen fogadták a cseh kormányfő rezidenciája előtt.

A szerb államfő a találkozó után elmondta, tartalmas beszélgetést folytatott a cseh miniszterelnökkel, valamint több cseh vállalat képviselőjével is tárgyal a szerb delegáció.

Kétnapos csehországi látogatásának második napján Andrej Babiš cseh miniszterelnökkel találkozott a szerb elnök. Aleksandar Vučić a találkozó után újságíróknak elmondta, a vakcinációtól az Európai Bizottságban nyújtott támogatáson át a befektetésekig mindenről beszélgettek.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Igazán elégedett vagyok a csehországi látogatással. Nem is elégedett, hisz vannak a szokásos, megszokott munkák, ez viszont minden protokollt, minden várakozást felülmúlt. Végtelenül hálás vagyok Zeman elnök úrnak azért is, amiket mondott, és a vendéglátásért is, mindazért, amit Szerbiáért tett, ugyanakkor Andrej Babišnak is köszönetet szeretnék mondani a vendéglátásért és a jó tárgyalásokért.”

A szerb elnök elmondta, beszélgettek a befektetők bevonzásáról, ugyanakkor kiemelte, a cseh, fürdőkkel foglalkozó vállalatok érdeklődnek a szerbiai fürdők iránt is.

Aleksandar Vučić, államfő, Szerbia: „Több cseh céggel, vállalkozóval is tárgyaltunk, olyanokkal, akik befektetnek az országunkba, és hiszem, hogy még jobb eredményeket érünk majd el. Remélem, hogy már két év múlva több mint 1,5 milliárd lesz országaink árucsere-forgalma.”

Prágában újságírói kérdésre Koszovóval kapcsolatban azt mondta, készen áll arra, hogy találkozzon Albin Kurtival Brüsszelben, amennyiben szabad lesz azon a napon, amikorra a találkozót kitűzik. Mindig készen állok a párbeszédre Pristinával, mert ez jó a déli tartományban élő embereink számára - fogalmazott Aleksandar Vučić.

Andrej Babiš
Csehország
Prága
Aleksandar Vučić

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.