Ugrás a tartalomra

Csonka Áron: Számos visszaélés történt a tavalyi szerbiai választásokon

2021.03.10
17:03
2021.03.10
19:25
Forrás
Pannon RTV
Számos visszaélés történt a tavalyi szerbiai választásokon - mondta mai sajtótájékoztatóján Csonka Áron, a VMDK elnöke.

Csonka Áron szerint az egyik legnagyobb felháborodást kiváltó szabálytalanság az volt, amikor másfél órával az urnazárás előtt a szabadkai, topolyai és kishegyesi szavazópolgároknak eddig ismeretlen személyek olyan sms üzenetet küldtek, amelyben szerb nyelven arra hívták fel az emberek figyelmét, hogy menjenek el szavazni, ugyanis esélyük van arra, hogy a magyaroktól átvegyék a hatalmat. Csonka szerint ezek az üzenetek sértik és diszkriminálják a magyar közösséget. A VMDK elnöke elmondta, hogy más ellenzéki pártokkal közösen ezt az esetet a nemzetek közötti türelmetlenségszítás címe alatt még hónapokkal korábban átadták az illetékes ügyészségnek. Csonka bízik benne, hogy a szervek mielőbb felderítik azokat a személyeket, akik ezeket az sms-eket küldték.

A VMDK egyébként nem vett részt a választáson, bojkottálták azt.

Csonka Áron, elnök: „A szerbiai bűnüldöző szerveknek megvan az összes, szükséges technikája ahhoz, hogy megtalálják azokat, akik elektronikus úton, vagy számítógépeken keresztül csinálnak különböző bűncselekményeket. Nagyon szépen tapasztaljuk, hogy ha valaki akár a Facebookon, vagy más társadalmi hálón bármit is mond mondjuk a köztársasági elnök úr személyéről, vagy a családjának valamelyik tagjáról, akkor azt nagyon gyorsan megtalálják. Mi bízunk abban, hogy ilyen hatékonyak lesznek ebben az ügyben is.”

VMDK
Csonka Áron
Szerbia
visszaélés

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.