Ugrás a tartalomra

Dačić: Jelenleg nyílt kérdés Koszovó státusa

2018.08.28
13:19
2018.08.28
15:31
Forrás
Pannon RTV
Hatalmas eredmény Szerbia számára, hogy Koszovó kérdéséről ismét beszélnek a nagyhatalmak vezetői - nyilatkozta Ivica Dačić, szerb külügyminiszter a Szerbiai RTV műsorában.

Azt mondta, hogy évekkel ezelőtt a világban elfogadott tényként kezelték Koszovó függetlenségét, ezzel szemben jelenleg nyílt kérdés Koszovó státusa. Ez történelmi lehetőség Szerbia számára, de a sikerhez meg kell győzni a világ nagyhatalmainak vezetőit és a szerb népet is - fogalmazott Dačić.

Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Rajtunk áll, hogy meghozzuk a döntést, hogy meglépjük-e ezt a történelmi lépést. Akarjuk-e először a saját győzelmünket ünnepelni, vagy állandóan a kudarcainkról, a vereségeinkről akarunk beszélni. Arról van szó, hogy akarunk-e valamit kapni, vagy mindent el akarunk veszíteni. Jelenleg semmit nem tartunk a kezünkben, de ugyanez vonatkozik Pristinára is.”

Ivica Dačić
Koszovó

Most

17:13, Frissítve: 17:23

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.