Ugrás a tartalomra

Dačić New Yorkban: Pristina úgy tesz, mintha már kész helyzet alakult volna ki (videó)

2016.08.27
14:03
Folytatni kell a brüsszeli párbeszédet Belgrád és Pristina között - ez Szerbia álláspontja
Folytatni kell a brüsszeli párbeszédet Belgrád és Pristina között - ez Szerbia álláspontja. Ivica Dačić New Yorkban Ban Ki Mun ENSZ-főtitkárral tárgyalt, aki a dialógus folyamatáról is érdeklődött. A szerb külügyminiszter szerint Pristina úgy tesz, mintha már kész helyzet alakult volna ki és csak technikai kérdésekről kellene tárgyalni. Dačić szerint az országok, amelyek egyoldalúan elismerik Koszovó függetlenségét, rossz hatással vannak a brüsszeli párbeszédre. A külügyminiszter kiemelte, a szerb községek közösségének létrehozása kulcsfontosságú a párbeszéd folytatása szempontjából, eközben Pristina folyamatosan kifogásokat keres, hogy miért halogatja annak létrehozását. Ivica Dačić azt is hozzátette, hogy szerinte az ENSZ küldöttségének továbbra is Koszovón kell maradnia. Ivica Dačić, külügyminiszter, Szerbia: „Az ENSZ-főtitkárral, Ban Ki Munnal folytatott tárgyaláson megvizsgáltuk a jelentését és a Koszovón uralkodó helyzetet. Én kifejtettem, hogy Szerbia ragaszkodik ahhoz, hogy az ENSZ küldöttsége változatlan számban és összetétellel, változatlan költségvetéssel maradjon a térségben, mert úgy véljük, hogy a misszió továbbra is nagyon fontos szerepet tölt be Koszovóban. A pristinai hatalom megpróbálja a Biztonsági Tanács minden egyes ülésén hangsúlyozni, hogy szerinte a küldöttségnek távoznia kell Koszovóból. Mi úgy gondoljuk, hogy a szerb nép és a többi nem albán közösség is kizárólag az ENSZ küldöttségében bízik. Ezért ennyire fontos számunkra a jelenlétük.”



Koszovó
Ivica Dačić
Pristina

Most

08:18

Nyerjen lakást!

Mostanáig több mint 24,6 millió számla QR-kódját küldték be a szerbiai lakosok a Vedd el a számlát, és nyerj! elnevezésű állami nyereményjátékra.
20:30

Európa melegszik a leggyorsabban a kontinensek közül

Európa hőmérséklete a globális átlag nagyjából kétszeresével emelkedik – jelentette az AP hírügynökség az ENSZ Meteorológiai Világszervezete (WMO) és az Európai Unió klímaváltozási szolgálata, a Copernicus legfrissebb jelentéseire hivatkozva.
19:54, Frissítve: 07:52

Megkezdte a támogatói aláírások gyűjtését a VMSZ

Magyarkanizsa, Topolya és Zenta község területén kezdte az önkormányzati listaállításhoz szükséges támogató aláírások gyűjtését a Vajdasági Magyar Szövetség. A párt Topolyán ma elsőként adta át listáját, így az egyes sorszámmal indulnak.
18:48, Frissítve: 19:19

Táncolt a tavasz a Népkörben

A tánc világnapja alkalmából a szabadkai Népkör Magyar Művelődési Központ idén is megszervezte a Táncoló tavasz elnevezésű rendezvényt. A regionális gyermek és ifjúsági néptánc találkozón közel 200 fiatal lépett színpadra.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.