Ugrás a tartalomra

Egy éve demonstrálnak

2019.12.08
08:39
2019.12.08
13:28
Forrás
Szerbiai RTV
Incidens is történt tegnap este Belgrádban.

Ismét utcára vonultak a hatalomellenes demonstrálók tegnap este Belgrádban. Az 1 az 5 millióból elnevezésű mozgalom tüntetésén incidens is történt.

Az elégedetlen polgárok és a szerbiai ellenzék egy része a belgrádi bölcsészkartól indították tiltakozó sétájukat. Érintették a szerb közmédia székházát, itt egyes napilapok címoldalait ragasztották az épület bejáratára, majd a köztársasági parlament épülete elé vonultak. Itt történt az incidens.

Több tiltakozó is a bejáratig furakodott, itt Boško Obradović, a Dveri vezetője egy zászlórúddal be akarta törni a parlament ajtaját, a biztonsági őrök azonban megakadályozták.

Ezzel a vandál cselekedettel egyértelműen bebizonyította, hogy zavargásokat akar kiprovokálni a Szövetség Szerbiáért tömörülés, és erőszakkal szeretnének hatalomra jutni, valamint meggyalázták az ország zászlaját is - ítélte el a tegnap esti incidenst Maja Gojković, a szerbiai képviselőház elnöke.

Zorana Mihajlović, a szerb kormány alelnöke szintén elítélte a történteket, azt mondta, ez nem az ország, hanem a Szövetség Szerbiáért önarcképe.

A tüntetéssorozat egyébként pontosan egy évvel ezelőtt indult Szerbia-szerte. A tegnapi belgrádi demonstráció volt az 53. a tavalyi december 8-i első tüntetés óta.

demonstráció
Egy az ötmillióból
Egy az ötmillióból mozgalom
Belgrád

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.