Ugrás a tartalomra
Tanjug/Tara Radovanovic

Egyszeri pénzügyi segély a Koszovóban élő szerbeknek

2021.02.26
14:26
2021.02.26
14:33
Forrás
Szerbiai RTV
Vučić az ott élő szerb közösség képviselőivel egyeztetett.

Különleges, egyszeri pénzügyi segélyben részesülnek a Koszovóban élő szerbek - jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök, miután az ott élő szerb közösség képviselőivel egyeztetett. Elmondta, a koszovói szerb munkanélküliek 200 eurót, a szerbajkú munkavállalók és a gyerekek pedig 100-100 eurós egyszeri támogatásban részesülnek majd. Szavai szerint ezzel a Koszovóban élő szerbeken szeretne segíteni Szerbia, emellett így szeretnének köszönetet mondani az ott élőknek, hogy őrzik, ápolják kultúrájukat. A szerb képviselőkkel folytatott tárgyaláson egyébként szó esett a szerbek koszovói helyzetéről, közös projektekről, de a jövőbeli tervekről is.

Aleksandar Vučić köszönetet mondott nekik, hogy részt vettek a legutóbbi, koszovói előrehozott parlamenti választáson és a Szerb Listát támogatták.

Aleksandar Vučić
Koszovó
segély

Most

12:20

Mentsük meg a méheket és a gazdákat!

Összegyűlt a kellő számú, 15 ezer 750 aláírás Magyarországról a Mentsük meg a méheket és a gazdákat! címmel létrehozott európai polgári kezdeményezéshez - közölte a Magyar Természetvédők Szövetsége.

Népszerű

A szabadkai vörös zóna

A Pannon Televízió stábja engedélyt kapott arra, hogy a Szabadkai Közkórház covid-részlegének vörös zónájában forgasson, ott, ahol a legsúlyosabb betegeket kezelik. Megrázó felvételeket rögzítettünk!