Ugrás a tartalomra

Egyszeri pénzügyi segély a Koszovóban élő szerbeknek

2021.02.26
14:26
2021.02.26
14:33
Forrás
Szerbiai RTV
Vučić az ott élő szerb közösség képviselőivel egyeztetett.

Különleges, egyszeri pénzügyi segélyben részesülnek a Koszovóban élő szerbek - jelentette be Aleksandar Vučić szerb elnök, miután az ott élő szerb közösség képviselőivel egyeztetett. Elmondta, a koszovói szerb munkanélküliek 200 eurót, a szerbajkú munkavállalók és a gyerekek pedig 100-100 eurós egyszeri támogatásban részesülnek majd. Szavai szerint ezzel a Koszovóban élő szerbeken szeretne segíteni Szerbia, emellett így szeretnének köszönetet mondani az ott élőknek, hogy őrzik, ápolják kultúrájukat. A szerb képviselőkkel folytatott tárgyaláson egyébként szó esett a szerbek koszovói helyzetéről, közös projektekről, de a jövőbeli tervekről is.

Aleksandar Vučić köszönetet mondott nekik, hogy részt vettek a legutóbbi, koszovói előrehozott parlamenti választáson és a Szerb Listát támogatták.

Aleksandar Vučić
Koszovó
segély

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.