Ugrás a tartalomra

Energetikai és geopolitikai kérdésekről is tárgyalt Vučić és Bocan-Harcsenkó

2022.09.06
14:04
Forrás
Szerbiai RTV
Komoly, nyílt és szívélyes eszmecseréről számolt be Aleksandar Vučić Instagram-profilján, amelyet Oroszország belgrádi nagykövetével folytatott.

A szerb államfő szerint számos téma került a tárgyalóasztalra, ezek közül a kétoldalú kapcsolatokat és az energetikai kérdéseket emelte ki. A Belgrád és Priština közötti párbeszédről is egyeztettek a felek. Vučić ismertette azokat a lépéseket, amelyekkel a szerb fél tompítja a Priština által egyoldalúan bevezetett intézkedések hatását a tartományban élő szerbek mindennapjaira és biztonságára vonatkozóan. Vučić újfent hangoztatta az ország szándékait a kompromisszumos megoldás megtalálására, valamint a regionális béke és stabilitás iránti feltett szándékát. Alekszandr Bocan-Harcsenkó nagykövet, az orosz külügyminiszter, Szergej Lavrov megállapításait közvetítette a jelenlegi geopolitikai helyzetről, valamint a szerb-orosz kapcsolatokról.

Aleksandar Vučić
Alekszandr Bocan-Harcsenkó
Szerbia
Oroszország
energetika

Most

17:13, Frissítve: 17:23

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.