Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

„Európai jövő nincs a kapcsolatok normalizálása nélkül”

2021-01-12
19:38
Forrás
Tanjug
Végleges egyezség születhet Belgrád és Pristina között az elkövetkező néhány hónapban, amennyiben mindkét fél készen áll a tárgyalásra - véli Miroslav Lajčak.

Az Európai Unió párbeszéddel foglalkozó különleges megbízottja szerint ehhez azonban az is szükséges, hogy megalakuljon az új koszovói kormány. A politikus szerint rendezni kell minden olyan megállapodást, amelyet a megbeszéltek ellenére sem hajtottak végre a felek, ezen felül pedig a pénzügyi és vagyoni kérdéseket is tisztázni kell.

Amennyiben a felek nem hajlandóak a megállapodásra, mi azt nem tudjuk rájuk kényszeríteni. Azonban azt tudniuk kell, hogy európai jövő nem lesz a kapcsolatok normalizálása nélkül - fogalmazott Miroslav Lajčak.

Miroslav Lajčak
Szerbia
Koszovó
EU
Európai Unió

Most

16:26, Frissítve: 19:52

Sorban álltak az oltásért Belgrádban

Minden eddiginél nagyobb tömeg érkezett ma a Belgrádi Vásár területén lévő oltóhelyhez, hogy megkaphassák a vakcinát. A nagy érdeklődés miatt a szerb fővárosban a napokban további két oltóhelyet nyitnak, ahol tömegesebben tudják oltani a a lakosságot

Népszerű

Virágautomata Zentán

A Tisza-parti kisvárosban egy újításnak köszönhetően ezentúl éjjel-nappal lehet csokrokat, virágokat venni. Bár nem új keletű dologról van szó, környékünkön ez még is ritkaságnak számít.