Ugrás a tartalomra

Holnap ülésezik a köztársasági parlament

2022.10.17
14:09
2022.10.17
15:09
Forrás
Szerbiai RTV
A napirenden szerepel a minisztériumokról szóló törvényjavaslat is.

Az előzetes bejelentések szerint az ülés 12 órakor kezdődik majd. Egyetlen napirendi pont kerül majd a képviselők elé, ez pedig a tárcákról szóló törvény módosításáról és kiegészítéséről szóló javaslat, amelyet 148 képviselő adott be. Előzetes sajtóhírek arról szóltak, hogy a végéhez közeledhet a hét hónapja tartó kormányalakítási folyamat, nem megerősített hírek szerint október 27-én tehetik majd le az esküt az új miniszterek és a kormányfő.

25 új minisztérium megalakításáról kezdődik holnap szavazás a szerbiai köztársasági parlamentben. Az új kormány, amennyiben elfogadják, a következőképpen néz majd ki: lesz pénzügy-, valamint gazdasági minisztérium, mezőgazdasági, erdő- és vízgazdálkodási, környezetvédelmi, építésügyi, továbbá bányászati és energetikai tárca. Lesz kereskedelmi minisztérium, igazságügyi, helyi önkormányzati, kisebbségügyi, bel- és külügyi tárca, védelmi, európai integrációs, oktatási, egészségügyi, szociálisügyi, család- és demográfiaügyi, sport, kulturális, tájékoztatásért és telekommunikációért, valamint közberuházásokért felelős minisztérium is.

köztársasági parlament
Szerbia
kormány

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.