Ugrás a tartalomra
Pannon RTV/Óvári Dániel

Huszonhárom éves a VMSZ újvidéki szervezete

2021.06.13
13:25
2021.06.13
18:31
Forrás
Pannon RTV
Fennállásának huszonharmadik évfordulóját ünnepelte tegnap a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki szervezete. A tagok értékelték az eddigi eredményeket, továbbá felvázolták az elkövetkező időszak feladatait.

A Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki szervezete fennállásának huszonharmadik évfordulóját ünnepelte szombaton a Petőfi Sándor Magyar Művelődési Központban. A díszülésen okleveleket osztottak ki azoknak akik tíz, illetve húsz éve tagjai a szervezetnek.

Mackó Zsuzsanna, tartományi oktatási altitkár (VMSZ): „Úgy érzem, hogy az a kezdeti lendület, amellyel húsz évvel ezelőtt beléptem a pártba, az továbbra is kitart és visz tovább.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

A Petőfi Sándor Magyar Művelődés Központ eddig civil szervezetként működött Újvidéken, de a VMSZ újvidéki szervezete indítványozta, hogy önkormányzati működtetésű központ legyen. Ez biztosítja a hosszútávú intézményi stabilitást - hangzott el az eseményen.

Ladisity Melinda, újvidéki önkormányzati képviselő, VMSZ: „Itt vagyunk ebben az új épületben, ami tavaly került átadásra. Ami a jövő zenéje, pedig a nagyterem, a nagy épületnek a teljes felújítása.”

A Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki szervezete a peremvárosi területek magyar közösségeinek képviseletét is ellátja - mondta Kiss Gyula, a párt újvidéki alelnöke. Hozzátette, hogy indítványozták Piroson a utcanevek kétnyelvű kiírását, valamint a kápolna kiépítését is.

A fiatalságé a jövő Újvidéken is. Mindent meg kell tenni támogatásuk érdekében - hangzott el az eseményen.
Vukašinović Péter, a VMSZ Ifjúsági Fórumának újvidéki elnöke kiemelte: „Meg kell őriznünk a hitünket, a nyelvünket, a szokásainkat, a kultúránkat. Úgy gondolom, hogy ez a fiatalok egyik legfontosabb dolga.”

Pannon RTV/Óvári Dániel

Oktatás, művelődés, hivatalos nyelvhasználat, vallás, gazdaság, egészségügy, közösségi élet. Ebben a hét dologban tevékenykedik egyre sikeresebben a Vajdasági Magyar Szövetség újvidéki szervezete immár 23 éve - mondta Vicsek Annamária, a VMSZ újvidéki elnöke.

„ Azok az eredmények, amelyeket a legutóbbi választások óta, tehát körülbelül egy éve tudtunk felmutatni, az arról tanúskodik, hogy érdemes volt a Vajdasági Magyar Szövetségre szavazni, és igazoltuk a bizalmat.”

A díszülést társas est követte, a Petőfi nagytermében. A hangulatról pedig a pirosi Classic Band gondoskodott.

Vajdasági Magyar Szövetség
Mackó Zsuzsanna
Ladisity Melinda
Vukašinović Péter
Vicsek Annamária
Újvidék
VMSZ

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.