Ugrás a tartalomra

A jó viszony még jobb lehet

2024.03.20
17:03
2024.03.20
17:11
Forrás
közlemény
Magyarország belgrádi nagykövetét fogadta Újvidék polgármestere. Milan Đurić és Magyar József egyetértettek abban, hogy számos előnye van a magyarok és a szerbek közötti jó viszonynak és együttműködésnek.

Đurić kiemelte, a városban a magyar nemzetiségű lakosok ugyanolyan jogokat gyakorolhatnak, mint a többségi nemzethez tartozó polgárok, hiszen például magyar oktatás, magyar kulturális egyesületek és színház is van a településen. A Belgrád-Budapest vasútvonal elkészülésével pedig tovább mélyülhet a két nemzet közötti kapcsolat, hiszen a vasúti személy- és áruszállítás is megoldott lesz Szerbia és Magyarország fővárosai között - állapították meg a felek.

Magyarország
Szerbia
Újvidék
Milan Đurić
Magyar József

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.