Ugrás a tartalomra

Joksimović reméli, hogy az új bővítési módszer felgyorsítja Szerbia csatlakozási folyamatát

2021.02.03
11:17
Forrás
Pannon RTV
Tavaly márciusban az Európai Unió új bővítési módszert fogadott el. Ennek értelmében a korábbi fejezeteket hat témakörbe csoportosította, amelyek különböző területeket ölelnek fel.

Ezek az alapkérdések, a belső piac, a versenyképesség és inkluzív növekedés, a zöld menetrend és fenntartható összeköttetések, az erőforrások, mezőgazdaság és kohézió, valamint a külkapcsolatok. Jadranka Joksimović a Szerbiai RTV műsorában azt mondta, arra számít, hogy február végéig meg lehet tudni majd a témakörök megnyitásának kritériumait.

Az európai integrációért felelős miniszter bízik abban, hogy ez az új módszer megfelel majd Szerbiának és felgyorsítja a csatlakozási folyamatot.

„Most módot kell találni arra, hogy az új módszer alkalmazható legyen azokra az országokra, amelyek már a csatlakozás folyamatában vannak, és Szerbia is ilyen. Más dolog ez Albánia és Észak-Macedónia tekintetében, amelyek még nem kezdték meg magukat a tárgyalásokat úgy, hogy el lenne készítve a tárgyalási keret a számukra, és teljesen másképp néz ez ki Szerbia és Montenegró tekintetében, amelyeknek világos tárgyalási keretük van, és amely nem fog változni az új módszer szerint. De módot kell találni arra, hogy valorizálják, hogy értékeljék mindazt, amit eddig tettünk, és ugyanakkor az új ciklusba is belépjünk.”

Jadranka Joksimović
Európai Unió
EU
Szerbia
csatlakozás
bővítési módszer

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.