Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

Jól vizsgázik a szerbiai vámtörvény

2021.11.24
11:17
2021.11.24
16:11
Forrás
Pannon RTV
Magas osztályzatot kapott a szerbiai vámtörvény az Európai Bizottság legutóbbi jelentésében, hiszen szinte teljes egészében összhangban van az uniós vámtörvénnyel.

Ez pedig fontos pontját képezi a szerb csatlakozási folyamatnak - mondta Kovács Elvira, a szerbiai parlament mai ülésén. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője azonban hangsúlyozta, a szerbiai vámtörvényben bizonyos mértékű módosításokra szükség van, hiszen az uniós vámtörvények is változtak az elmúlt időszakban.

Kovács Elvira, köztársasági parlamenti képviselő, VMSZ: „A kulturális javakra, a szabad övezetekre, illetve a biztonsági szempontokra vonatkozó jogszabályok még csak ezután kerülnek majd összhangba az uniós törvényekkel. Hiszen a gyakorlatban a vámterminálokba behajtó teherautók után továbbra is megfizettetik az arra vonatkozó díjakat, ez azonban nincs összhangban Szerbia kötelezettségeivel a stabilizációs és társulási megállapodás tekintetében.”

vámtörvény
Európai Bizottság
jelentés
Kovács Elvira
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

14:40, Frissítve: 14:48

Magyar-szerb filmipari együttműködés

Kétoldalú filmipari, filmművészeti és audiovizuális együttműködési megállapodást írt alá Kásler Miklós, magyar emberi erőforrások minisztere Maja Gojković szerb művelődési miniszter Budapesten.
14:18, Frissítve: 14:30

Egy kis apróság is sokat jelent

Elkezdődtek az ünnepek előtti jótékonysági gyűjtések és akciók Szabadkán is. Az érintett szervezetek egész évben igyekeznek segítséget nyújtani a rászorulóknak, de a legmozgalmasabb időszak az év vége. Egyrészt az ünnepek, másrészt pedig tél miatt.

Népszerű