Ugrás a tartalomra

Jóváhagyta a királynő a brit parlament felfüggesztését

2019.08.28
17:22
Forrás
Euronews
Boris Johnson brit miniszterelnök a parlament október közepéig való felfüggesztését kezdeményezte az uralkodónál. II. Erzsébet jóváhagyta a kérését.

Ezzel gyakorlatilag megfosztották a képviselőket annak lehetőségétől, hogy jogszabályi úton akadályozzák meg a kemény brexitet. Jelenleg csak a kormánnyal szembeni bizalmatlansági szavazás gátolhatná a megállapodás nélküli kilépést. A felfüggesztés legkorábban szeptember 9-én, legkésőbb szeptember 12-én történhet meg, határideje pedig október 14-e. Boris Johnson ma azt mondta, hogy új törvényhozási periódusra van szükség, mert fontos parlamenti szavazások következnek. Ezért a királynő beszédével október 14-én megnyitandó új ülésszaknak új törvényhozási programmal kell működnie. A brit kormányfő szerint "bőséges idő" marad az október 17-i ET-csúcsig, így a brit képviselők és az EU számára is bőséges idejük lesz a vitára.

II. Erzsébet
Brexit
parlament
Nagy-Britannia
Boris Johnson
felfüggesztés

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.