Ugrás a tartalomra

Kétsebességes Európa vagy teljes jogú tagság?

2022.05.24
20:31
Forrás
Pannon RTV
Nem veszélyezteti Szerbia az Európai Unió felé eddig megtett útját az Európai Politikai Közösség megalakításának javaslata - mondta Deli Andor, EP-képviselő a Közügyekben.

Az Emmanuel Macron francia elnöktől származó ötlet arra vonatkozik, hogy a Nyugat-Balkán államai, Grúzia, Ukrajna és Moldávia is ennek a közösségnek legyen a tagja. A műsor vendége volt Kovács Elvira az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése alelnöke is, aki szerint ez a megoldás még jó is lehet Szerbia számára, mert így évente legalább kétszer biztosan részt vehet magas rangú uniós egyeztetéseken, ahol maga ismertetheti álláspontját bizonyos kérdésekben.

A két politikus egyetértett abban, hogy az utóbbi időben az Európai Unió nyomást gyakorol Szerbiára, hogy adja fel a hagyományos el nem kötelezettségét, és például az Oroszország elleni szankciók bevezetése kapcsán is csatlakozzon a brüsszeli állásponthoz.

Deli Andor
Európa
Emmanuel Macron
Nyugat-Balkán
Kovács Elvira

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.