Ugrás a tartalomra

Ki lehet az Európai Unió új bővítési biztosa?

2019.08.03
10:37
2019.08.03
13:02
Forrás
Tanjug
Magyarország jelöltje Trócsányi László, volt igazságügyi miniszter, az Európai Parlament tagja.

Nagyban folynak a találgatások, ki lehet az Európai Unió új bővítési biztosa. Alig egy hónap van még hátra a jelöltállításra. Egyelőre két tagállam jelezte jelölési szándékát: Szlovénia és Magyarország. Marjan Šarec szlovén miniszterelnök Janez Lenarčičet javasolja a bővítési biztos posztjára, Magyarország jelöltje pedig Trócsányi László, volt igazságügyi miniszter, az Európai Parlament tagja. Néhányan úgy vélik, a szlovén jelöltnek nagyobbak az esélyei, már csak azért is, mert 2021-ben Szlovénia veszi át az EU elnökségét, a bővítés témáját helyezve előtérbe.

Európai Unió
bővítési biztos
Szlovénia
jelölt

Most

15:24, Frissítve: 17:02

Emelkedtek a koronavírus-számok

Növekszik a koronavírus miatt kórházban kezeltek száma Szerbiában, ahogyan a napi esetszám is egyre több - derül ki a friss adatokból. Antalfalván egyelőre kielégítő a járványügyi helyzet, de az oltakozási kedv alacsony.
15:12, Frissítve: 15:18

Napelemek 2000 hektáron

Napelemek szerbiai telepítéséről tárgyalnak az UGT Renewables LLC amerikai céggel – jelentette be Aleksandar Vučić szerb államfő.

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.