Ugrás a tartalomra

Kisebb incidens a szerb parlamentben, csitultak a kedélyek

2022.11.07
19:24
2022.11.07
19:50
Forrás
Szerbiai RTV, N1, nova.rs
A szóbeli sértegetéseknek lökdösődés és heves szóváltás lett a vége a szerb köztársasági parlamentben. Többek között a költségvetés módosítása van napirenden a képviselőházban.

Az incidens a Szerb Haladó Párt és a Néppárt képviselői között történt. Ennek előzménye az volt, hogy a néppárti képviselő, Stefan Jovanović és az SZHP parlamenti frakcióvezetője, Milenko Jovanov összevitatkozott egymással. Jovanov azt mondta Jovanovićnak, hogy jöjjön oda hozzá, amit a néppárti politikus meg is tett. Az SZHP-s politikus viszont nem kelt fel a helyéről, és a kormánypárt több képviselője is pár percen belül körülvette. Amikor azonban Vladimir Orlić parlamenti házelnök szünetet rendelt el, a képviselők szóváltásba keveredtek és elkezdték lökdösni egymást. Ebből azonban nem alakult ki komolyabb konfliktus. A házelnök szünetet rendelt el, a kedélyek csillapodtak, majd folytatódott az ülés.

parlament
vita
költségvetés módosítás

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.