Ugrás a tartalomra
TANJUG/BSF/ALEKSANDAR ANDJIC/nr

Koszovó volt most is téma

2020-10-22
19:07
Forrás
Novosti, FoNet
A Belgrád-Pristina, nincs megoldás kölcsönös bizalom nélkül című online panelbeszélgetésen vett részt Aleksandar Vučić.

A szerb államfő kijelentette, nem vagyunk egyszerű helyzetben, azt szeretnénk, ha kompromisszum születne a két fél között.

Hangsúlyozta: abban reménykedik, hogy az unió mind a két felet egyenrangúan fogja kezelni, és a két fél közötti kompromisszum elérésére fog törekedni.

Vučić arról is beszélt, hogy Pristinának meg kell változtatnia a hozzáállását, miszerint az egyedüli megoldás a helyzetre, ha Szerbia elismeri Koszovót. Azt is meg kell értenie, hogy minden aláírt megállapodást alkalmazni kell, különös tekintettel a Brüsszeli megállapodásra.

Az online panelbeszélgetésen, amelyet a Belgrádi Biztonsági Fórum keretében szerveztek, részt vettek az Európai Unió illetékesei is.

Szerbia
Koszovó
Belgrád
Pristina
párbeszéd
panelbeszélgetés
Belgrádi Biztonsági Fórum
Aleksandar Vučić
Avdullah Hoti

Most

14:33, Frissítve: 14:43

Égető szükség lenne terelőútra Temerinben

Temerin főutcáján folyamatos a személy- és teherforgalom. Elsősorban Újvidék vonzáskörzete miatt nagy az észak-dél irányú forgalom. A település tehermentesítése miatt régóta aktuális kérdés egy kerülőút kiépítése.
14:25

Szabadkára is visszaszivárognak a migránsok

Szabadkára is egyre több migráns tér vissza, és próbálkozik meg ismét nekivágni a magyar határkerítésnek. Amióta legutóbb összeszedték és távolabbi szerbiai befogadóközpontokba szállították el őket, néhány napig nyugalom volt a városban.
13:43

A KKT 100 napja Óbecsén

Száz nap alatt öt ülést tartott az új összetételű községi képviselő-testület Óbecsén. Az eddigi munkát és a koalíciós együttműködést ma sajtótájékoztatón értékelte Kiss Igor, az óbecsei képviselő-testület elnöke.

Népszerű

Az új év új nyugdíjkorhatárt hoz

Két hónappal hosszabb ideig kell dolgozniuk a nőknek Szerbiában 2021. január elsejétől, hogy öregségi nyugdíjba vonulhassanak. Be kell tölteniük a 60 év, két hónapot.