Ugrás a tartalomra

Koszovó volt most is téma

2020.10.22
19:07
Forrás
Novosti, FoNet
A Belgrád-Pristina, nincs megoldás kölcsönös bizalom nélkül című online panelbeszélgetésen vett részt Aleksandar Vučić.

A szerb államfő kijelentette, nem vagyunk egyszerű helyzetben, azt szeretnénk, ha kompromisszum születne a két fél között.

Hangsúlyozta: abban reménykedik, hogy az unió mind a két felet egyenrangúan fogja kezelni, és a két fél közötti kompromisszum elérésére fog törekedni.

Vučić arról is beszélt, hogy Pristinának meg kell változtatnia a hozzáállását, miszerint az egyedüli megoldás a helyzetre, ha Szerbia elismeri Koszovót. Azt is meg kell értenie, hogy minden aláírt megállapodást alkalmazni kell, különös tekintettel a Brüsszeli megállapodásra.

Az online panelbeszélgetésen, amelyet a Belgrádi Biztonsági Fórum keretében szerveztek, részt vettek az Európai Unió illetékesei is.

Szerbia
Koszovó
Belgrád
Pristina
párbeszéd
panelbeszélgetés
Belgrádi Biztonsági Fórum
Aleksandar Vučić
Avdullah Hoti

Most

14:52, Frissítve: 16:53

Népszerűek a palicsi programok

Május másodikán is több ezren látogattak Palicsra, habár a borongós időjárás miatt nem volt akkora tömeg mint előző nap, amikor mintegy 40 ezer ember fordult meg a tóparton.

Népszerű

Előmajálisozott Horgos

Az egész napos rendezvényen családok, baráti társaságok, fiatalok és idősek egyaránt jól érezték magukat, mivel számos program közül válogathattak az érdeklődők. A rendezvény célja a közösség összekovácsolása, a barátkozás és a szórakozás.