Ugrás a tartalomra

A Koszovóról szóló vita Párizsból Brüsszelbe költözik

2022.11.14
08:31
Forrás
Vajdasági RTV
Josep Borrell ma Brüsszelben számol be az Európai Unió vezetőinek az Aleksandar Vučić szerb elnökkel és Albin Kurtival folytatott párizsi tárgyalásairól.

Az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője egyebek mellett a Belgrád és Pristina közötti párbeszéd helyzetéről, valamint a nyitott kérdések megoldására tett legújabb erőfeszítésekről is tájékoztatja az uniós tagállamok külügyminisztereit. A Külügyminiszterek Tanácsa a korábban megfogalmazott üzenetek tükrében várhatóan újra felkéri Belgrádot és Pristinát a konstruktív fellépésre, továbbá arra, hogy mutassák meg kompromisszumkészségüket, a korábbi megállapodásokat pedig tartsák tiszteletben. A mai találkozó egyben a december 6-ai tiranai EU-s nyugat-balkáni csúcstalálkozó előkészülete is, a miniszterek várhatóan iránymutatást adnak az első olyan találkozóhoz, amelyet egy nem EU-s tagállam fővárosában tartanak. Az európai diplomácia vezetői döntenek az Ukrajnának nyújtott pénzügyi és katonai segélyek folytatásáról, esetleges újabb szankciókról Oroszországgal és Iránnal szemben.

Szerbia
Koszovó
Josep Borrell
EU
Európai Unió

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.