Ugrás a tartalomra

Kovács Elvira: Meg kell fékezni a visszaéléseket a nemzeti kisebbségek esetében

2021.07.08
17:40
2021.07.09
09:53
Forrás
Pannon RTV
Szerbiában 115 párt van regisztrálva, és ebből 69 kisebbségi - mondta Kovács Elvira.

A Szerbiai Parlament alelnöke kiemelte, hogy olyan pártok is kisebbségiként próbálnak indulni a választásokon, amelyek nem azok. Így próbálják elkerülni, hogy rájuk is vonatkozzon a parlamentbe jutáshoz szükséges 3 százalékos választási küszöb.

Ezt szeretnék kiküszöbölni és erről folynak tárgyalások a hatalmi koalíció, illetve a többi parlamentbe jutott kisebbségi párt képviselői között. Kovács Elvira a szerbiai képviselőház elnökének, Ivica Dačićnak a meghívására, Fremond Árpád képviselőtársával együtt vett részt az európai közvetítők nélküli pártok közötti párbeszéd munkacsoportjának mai ülésén.

Kovács Elvira, a Szerbiai Parlamen VMSZ- es alelnöke: "Ezen visszaélések elkerülése érdekében kell megtalálni a megfelelő megoldást, hogy a kisebbségi érdekképviselet, illetve a törvény adta lehetőségeknek legyen értelme és ne éljenek vele vissza azok, akik nyilván csak a saját hasznukat nézik. Leginkább erről beszéltünk és más technikai részletekről."

Kovács Elvira
VMSZ
kisebbség
párt

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.