Ugrás a tartalomra
Szerbiai RTV

A köztársasági parlament elfogadta a 2022-es költségvetés módosítását

2022.11.10
17:21
2022.11.10
22:22
Forrás
Pannon RTV
Ez alapján növekedtek a bevételek, amelyek összesen 1709,5 milliárd dinárt, míg a kiadások 1988,5 milliárd dinárt tesznek ki. Siniša Mali pénzügyminiszter korábban elmondta, hogy öt alapvető oka van az átütemezésnek.

A köztársasági parlamentben tovább folytatódott a vita a költségvetés módosításáról. Az ülés elején több képviselő is kérdést intézett a pénzügyminiszterhez. Azt mondták, szerintünk kevés pénzt fektetnek az egészségügybe. Siniša Mali válaszában arról beszélt, hogy jelenleg is 40 egészségügyi intézményen zajlanak a munkálatok: „Az elmúlt 10 év során 135 egészségügyi intézmény épült vagy újult meg Szerbiában. Most felolvasom önöknek, hogy jelenleg hol folynak munkálatok, hol építkeznek, amikor az egészségügyről van szó. Önök is tudják, hogy csak itt Belgrádban épül a Tiršova 2, folytatódik a Szerbiai Klinikai Központ felújítása, teljesen új klinikai központ épült Nišben, indul a kragujevaci klinikai központ kiépítése és az Újvidéki Klinikai Központ felújítása.”

Egyes képviselők megkérdőjelezték, hogy az ország túl nagy támogatást ad a külföldi befektetőknek, hogy ide csalogassa őket. Boško Obradović, a Dveri képviselője kiemelte, hogy az ilyen helyzetekben a hazai vállalkozókat kellene még jobban segíteni: „Igen, mi az állami beavatkozás mellett állunk. Igen, mi a hazai vállalkozók, mezőgazdasági termelők privilegizálása mellett vagyunk. Igen, mi amellett vagyunk, hogy mindent, amit eddig a külföldi befektetőknek adtak, azt a hazai termelők kapják. A szerbiai vállalkozók és termelők védelmében szólok.”

Szerbia pénzügyminisztere a gazdasági helyzettel kapcsolatban elmondta, Szerbia nincs egyszerű helyzetben, mivel a gazdasági kihívások napról napra változnak, de az ország megfelelő válaszokat ad rájuk.

Siniša Mali, pénzügyminiszter, Szerbia: „Pozitív költségvetés-módosítás. Itt önök előtt a nyugdíjak, fizetések emeléséről beszélhetünk, annak ellenére, hogy minden idők legnagyobb gazdasági válságának idejét éljük. Arról beszélek, hogy minden nap küzdünk az egészségügyi- és energetikai válság kihívásaival. Küzdünk az áramért, a gázért, a vakcinákért, de közben ne álljon le az autóutak, a kórházak és az iskolák építése sem.”

A köztársasági költségvetés módosítását a 196 jelenlevő képviselő közül 144 támogatta.

Szerbia
Siniša Mali
egészségügyi intézmény
szerbiai parlament
költségvetés
költségvetés módosítás

Most

15:34, Frissítve: 15:41

LeBron került az élre

LeBron James, a Los Angeles Lakers sztárja megdöntötte Kareem Abdul-Jabbar rekordját, ezzel ő lett az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság történetének legeredményesebb játékosa.

Népszerű