Ugrás a tartalomra

Kyle Scott: Az EU-nak kell vezetni a tárgyalásokat Belgrád és Pristina között

2019.06.23
16:35
Forrás
Pannon RTV
Az amerikai kormány nem fogja vezetni a Belgrád és Pristina közötti tárgyalásokat, ez az Európai Unió dolga - nyilatkozta a FoNet számára Kyle Scott.

Az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete elmondta: habár nem vesznek részt a procedúra gondozásában, segítik majd Brüsszelt annak érdekében, hogy egy tartós megállapodás szülessen Belgrád és Pristina között. A diplomata kifejtette: a szerbiai termékekre kirótt koszovói vámok nem segítették a közeledést. A politikus arról is beszélt az interjúban, hogy a felek a határvonalak módosításáról is dönthetnek, amibe az USA nem fog beleszólni.

Kyle Scott, az Amerikai Egyesült Államok belgrádi nagykövete: „A megoldás az a tárgyaló felektől kell, hogy érkezzen, vagyis Belgrád és Pristina felől. Nem érkezhet a nemzetközi közösségtől. Nem mondhatjuk mi azt, hogy ez legyen vagy az, amit majd mindenki elfogad. Önöktől kell érkeznie ennek, illetve Koszovótól. Valamiféle tartós megoldásra van szükség, amit végre is lehet hajtani, nem csak ötletekre, amelyeket nem lehet megvalósítani. Olyan elképzelés kell, ami stabilitást hoz a régióba.”

Kyle Scott
Amerikai Egyesült Államok
Európai Unió
Koszovó

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.