Ugrás a tartalomra

Maja Gojković: Az EU Szerbia külpolitikai prioritása

2018.10.05
15:33
2018.10.05
18:45
Forrás
Tanjug
Az Európai Unió Szerbia külpolitikai prioritása, az oda vezető úton szükség lesz majd a baráti államok segítségére.

Ezt Maja Gojković, a szerbiai képviselőház elnöke mondta, miután találkozott Kövér Lászlóval, a magyar Országgyűlés elnökével Budapesten. A tárgyaláson Gojković kiemelte, gyorsítani kellene a csatlakozási tárgyalások folyamatát, amikor Ausztria és Románia az EU soros elnöklője. Kövér László megerősítette Magyarország álláspontját: támogatják Szerbia eurointegrációs törekvéseit. Reményét fejezte ki, hogy nemsokára újabb csatlakozási tárgyalási fejezetek nyílnak majd meg Szerbia számára. Maja Gojković a Duna-menti régiók parlamentjeinek ötödik konferenciáján vett részt Budapesten, ahol jelen volt A szerb kultúra hónapja rendezvénysorozat záróeseményén és felkereste Szerbia budapesti nagykövetségét is. 

Szerbia
Európai Unió
Maja Gojković
Kövér László

Most

17:45, Frissítve: 19:53

Elhelyezték az utolsó sínpárt Szabadka és Újvidék között

Gőzerővel haladnak a Belgrád-Budapest gyorsvasút Szabadka és Újvidék közötti szakaszának építkezési munkálatai. Ma délután Topolyánál lerakták a két vajdasági város között húzódó sínpár utolsó elemét, így a fővonal összekötöttnek tekinthető.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.