Ugrás a tartalomra

Maradnak a ombudsmanhelyettesek

2021.10.27
14:11
2021.10.27
15:56
Forrás
Pannon RTV
A szabadságuktól megfosztott személyek, a nemi egyenjogúság és a gyerekek jogaival foglalkozó helyettes mellett továbbra is lesz egy helyettes, aki a nemzeti közösségek, illetve a fogyatékkal élő személyek jogaival foglalkozik – mondta Fremond Árpád.

A polgári jogvédőre és a közérdekű információkhoz való szabad hozzáférésre vonatkozó törvénymódosítási javaslattokkal kapcsolatban szólalt fel a köztársasági parlament mai ülésén Fremond Árpád. A Vajdasági Magyar Szövetség képviselője azt mondta, hogy pártja különös figyelemmel várta ezeket a törvénymódosításokat, amelynek egyik fontos része, hogy az ombudsman mellett továbbra is lesz majd egy olyan helyettes jogvédő, aki egyebek mellett a Szerbiában élő nemzeti közösségek jogival is foglalkozik. Emellett az előlátott törvénymódosítási javaslatokkal folytatódik az uniós jogszabályokkal való további összehangolás, ami főként az egyes klaszter szempontjából jelentős, hiszen a független és önálló intézmények a jogállamiság egyik fő oszlopát képezik - mondta Fremond.

„A Vajdasági Magyar Szövetség képviselőcsoportja számára fontos, hogy a törvénymódosítási javaslattal nem változik meg a munkafolyamat. A jogvédő mellett továbbra is ott lesznek a helyettesek. A szabadságuktól megfosztott személyek, a nemi egyenjogúság és a gyerekek jogaival foglalkozó helyettes mellett továbbra is lesz egy helyettes, aki a nemzeti közösségek, illetve a fogyatékkal élő személyek jogaival foglalkozik. Az új törvény megőrzi a tradicionális modellt. Elviekben elmondhatjuk, hogy az ombudsman ellenőrző feladata szétoszlik az adminisztráció törvényszerű munkájának, illetve az állampolgárok emberi jogainak védelmének ellenőrzésére.”

Fremond Árpád
VMSZ
ombudsman

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.