Ugrás a tartalomra

Március 4-én írja ki a parlamenti választásokat Aleksandar Vučić

2020.02.29
09:54
2020.02.29
18:50
Forrás
Pannon RTV
Több kihívással is szembe kellett néznie Szerbiának az elmúlt időszakban, de Aleksandar Vučić további próbatételekre számít.

A szerb államfő erről a Szerbiai RTV-nek beszélt. A migránsokkal kapcsolatban azt mondta, nem lesz több százezer ember elszállásolva az országban. Emellett a közelgő választásokról is beszélt, elmondta a voskolást március 4-én írja ki.

Elég erősek vagyunk ahhoz, hogy a biztonsági erőink segítségével, a katonaság és a rendőrség által megvédjük Szerbia határait, hangsúlyozta a Szerbiai RTV-nek adott interjújában Aleksandar Vučić. A szerb államfő a szíriai harcok miatt esetleg fokozódó migránshullám kapcsán elmondta: az ország nem lesz parkolóhely, szóval senki se számítson arra, hogy az állam száz-, százötven- vagy kétszázezer embert fog elszállásolni. Hozzátette, arra sincs esély, hogy Szerbia részt vegyen valakik politikai vagy gazdasági játszmáiban: „Felkészültünk arra, hogy bármikor gondját viseljük tízezer embernek, úgy, hogy azt senki se érezze meg, és hogy mindez ne okozzon gondot. Ám ha valaki azt gondolja, hogy az állam migránsok parkolóhelye lehet, hogy több százezren tartózkodjanak itt, az téved, mert nem lesz ilyen forgatókönyv. Megvédjük az nemzeti és állami érdekeinket.”


Aleksandar Vučić a közelgő voksolásokról is beszélt. Elmondta, hogy március 4-én írja majd ki a parlamenti választásokat. Kiemelte: hosszadalmas kampányra számít, amelyben mindenkinek lesz lehetősége arra, hogy kinyilvánítsa véleményét: „Hosszú lesz a kampány. Több mint ötven nap lesz rá, azaz ötven-egynéhány nap. Az embereknek lesz idejük felkészülni. Amikor ilyen hosszadalmas a kampány, akkor nem szabad sietni. Nem érhetnek el katarzist a kampányban, ha nem készítenek megfelelő tervet hozzá. Nem lehet ezt 53 napig kibírni. Mindenki elegendő idő kap arra, hogy bemutassa programját. Remélem, hogy az a lista amelynek majd a vezetője leszek az jó eredményeket ér el most.”

Aleksandar Vučić arról is szólt, hogy részt vesz majd a legnagyobb amerikai Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság, vagyis az AIPAC konferenciáján Washingtonban. Ezen jelen lesz Mike Pompeo amerikai külügyminiszter valamint Mike Pence alelnök is, a meghívás Szerbia számára pedig azért jelentős, mert bizonyítja az országban végrehajtott reformok hatékonyságát - mondta a szerb államfő.

Aleksandar Vučić
választás
parlamenti választások
kampány
Szerbia

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.