Ugrás a tartalomra

Megállapodtak az észak-szíriai tűzszünetről, mégis ágyúznak

2019.10.18
12:00
2020.03.08
08:26
Forrás
hirado.hu
A szíriai tűzszünet ellenére ágyúzástól hangos az északkelet-szíriai Rász el-Ajn település - áll az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának beszámolójában.

A hírt a szíriai határ túloldalán is megerősítették, az ott élők is ágyúdörejt hallottak és több füstoszlopot is láttak az említett térség felől. Mint ismeretes, az Egyesült Államok és Törökország Észak-Szíriára vonatkozó tűzszüneti megállapodást kötött. Ezt Mike Pence amerikai alelnök jelentette be ma Ankarában, miután Recep Tayyip Erdogan török államfővel egyeztetett. Pence szerint Törökország beleegyezett egy ötnapos tűzszünetbe, hogy lehetővé tegye a szíriai kurd csapatok visszavonását a szíriai-török határról. Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetben üdvözölte a bejelentést. Azt írta, „nagyszerű hírek érkeztek Törökországból”. „Köszönöm, Erdogan! Életek millióit sikerült megmenteni!” – fűzte hozzá az amerikai elnök.

Szíria
Amerikai Egyesült Államok
Törökország
Mike Pence
tűzszünet
Recep Tayyip Erdogan

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.