Ugrás a tartalomra
Tanjug/AP Photo/Burhan Ozbilici

Megállapodtak az észak-szíriai tűzszünetről, mégis ágyúznak

2019-10-18
12:00
2019-10-18
18:08
Forrás
hirado.hu
A szíriai tűzszünet ellenére ágyúzástól hangos az északkelet-szíriai Rász el-Ajn település - áll az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontjának beszámolójában.

A hírt a szíriai határ túloldalán is megerősítették, az ott élők is ágyúdörejt hallottak és több füstoszlopot is láttak az említett térség felől. Mint ismeretes, az Egyesült Államok és Törökország Észak-Szíriára vonatkozó tűzszüneti megállapodást kötött. Ezt Mike Pence amerikai alelnök jelentette be ma Ankarában, miután Recep Tayyip Erdogan török államfővel egyeztetett. Pence szerint Törökország beleegyezett egy ötnapos tűzszünetbe, hogy lehetővé tegye a szíriai kurd csapatok visszavonását a szíriai-török határról. Donald Trump amerikai elnök Twitter-üzenetben üdvözölte a bejelentést. Azt írta, „nagyszerű hírek érkeztek Törökországból”. „Köszönöm, Erdogan! Életek millióit sikerült megmenteni!” – fűzte hozzá az amerikai elnök.

Szíria
Amerikai Egyesült Államok
Törökország
Recep Tayyip Erdoğan
Mike Pence
tűzszünet

Most

12:35

Keresi a rendőrség

Nagy erőkkel keres egy férfit a szerbiai rendőrség, akit szexuális erőszak kísérletének elkövetésével gyanúsítanak. A bűncselekményt Belgrádban, a szerb főváros Vračar nevű részében követte el.
12:13, Frissítve: 12:19

Vučić: Koszovó nem lehet az UNESCO tagja

Koszovó nem lehet tagja az Egyesült Nemzetek Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezetének - jelentette ki Aleksandar Vučić szerb köztársasági elnök az UNESCO párizsi konferenciáján.

Népszerű

mentőautó

Halálos baleset Zentán

Halálos baleset történt ma délelőtt Zentán - írja a Magyar Szó. Egy elektromos kerékpárral közlekedő 70 éves ember vesztette életét.