Ugrás a tartalomra

Mikor alakul meg a szerb kormány?

2022.10.15
11:24
Forrás
Pannon RTV
Révbe érhet a hét hónapja tartó kormányalakítási folyamat Szerbiában, legalábbis a Novosti tudni véli az elkövetkező napok menetrendjét.

Mint írják, a Szerb Haladó Párt jövő vasárnap, október 23-án tarthatja elnökségi ülését, ahol végleges döntés születik majd a miniszterek személyéről. Ezt követően egy-két napon belül a parlament elé kerülhet a kormányról és a minisztériumokról szóló javaslat, majd a folyamat végén, október 27-én a miniszterek eskütételével megalakulhat az új végrehajtó hatalom. A szerb lap forrásai szerint számos minisztérium kettéválik, vagy ami eddig külön volt, összeolvad. Például a spekulációk szerint a kereskedelem és a mezőgazdaság összeolvadhat, míg például a megújuló energiaforrások és a nukleáris energia külön tárca alá kerülne. Szétválaszthatják a kultúrát és a tájékoztatást, továbbá a közlekedést és a közműfejlesztést is. Ezek eddig egy miniszter alá tartoztak. Továbbra is kérdéses, hogy a Szerbiai Szocialista Párt hány személyt és milyen funkcióban delegál majd az új szerb kormányba. A szerb sajtó egyébként tudni véli, hogy a kormányalakító, Ana Brnabić már javában írja expozéját, amelyben meghatározza a kormány céljait, prioritásait és felépítését.

Szerbia
választások 2022
kormányalakítás

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.