Ugrás a tartalomra

Mogherini: Létrehozni a szerb községek közösségét

2018.03.24
00:49
2024.03.19
08:39
Forrás
Szerbiai RTV
A brüsszeli Vučić-Thaci tárgyaláson Federica Mogherini uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő kiemelte az energetikai egyezmény alkalmazásának és a mitrovicai híd befejezésének a fontosságát is.

A főképviselő nyomatékosította, hogy az EU fontosnak tartja valamennyi megállapodás alkalmazását, külön hangsúlyozva a szerb községek közösségének létrehozását, az energetikai egyezményt, valamint a mitrovicai híd befejezését - olvasható az európai külügyi szolgálat közleményében, amelyet azután adtak ki, hogy Federica Mogherini  Aleksandar Vučić szerb és Hashim Thaci koszovói államfővel tárgyalt Brüsszelben.

A külügyi főbiztos továbbá elismerően szólt arról, hogy mind a két államelnök továbbra is elkötelezett a Szerbia és Koszovó közötti viszonyok normalizálása terén. Ugyanakkor emlékeztetett arra, hogy az európai úton való haladásuk a párbeszédben elért előrelépésektől függ - fogalmaz az európai külügyi szolgálat közleménye.

Mogherini
Thaci
Szerbia
Koszovó

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.