Ugrás a tartalomra

Nem kizártak a területi kiigazítások

2018.08.24
22:00
Forrás
Tanjug
Nem zárja ki a területi kiigazításokat az Amerikai Egyesült Államok, ha erről Belgrád és Pristina megegyeznek - jelentette ki John Bolton.

Az amerikai elnök nemzetbiztonsági tanácsadója hangsúlyozta, nem kapcsolódnak be a Szerbia és Koszovó közötti területcserébe, a tárgyaló feleken áll a döntés. Hozzátette, ha erről egymás között meg tudnak egyezni, akkor nem zárják ki a territoriális korrekciót. Az amerikai tanácsadó azt mondta, Washington nem szól bele a tárgyalásokba, és nem hiszi, hogy Európában bárki is ezt megakadályozná, ha erről közös megegyezés születik. Szerinte a Balkán legjelentősebb témája a Szerbia és Koszovó közötti párbeszéd és annak ellenére, hogy sokan próbáltak már segíteni, ezek az erőfeszítések hiábavalóak voltak. Jugoszlávia szétesése óta feszültség áll fenn a térségben, azonban ezekben előrelépés is született - mutatott rá a közelmúltban történt Skopje és Athén közötti, Macedónia nevére vonatkozó megállapodásra.

John Bolton
Amerikai Egyesült Államok
Szerbia
Koszovó

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.