Ugrás a tartalomra

Nem lesz felülvizsgálat

2017.03.09
15:28
A Hágai Nemzetközi Bíróság ma elutasított azt a beadványt, amelyben Bosznia-Hercegovina a Szerbia ellen népirtás vádjával indított per újratárgyalását indítványozta
A Hágai Nemzetközi Bíróság ma elutasított azt a beadványt, amelyben Bosznia-Hercegovina a Szerbia ellen népirtás vádjával indított per újratárgyalását indítványozta. Az újratárgyalást Bakir Izetbegović, a boszniai elnökség bosnyák tagja kezdeményezte. Az indítványt a szerb és a horvát társelnök nem támogatta, érdekességnek számít viszont, hogy Sulejman Ugljanin, a Bosnyák Nemzeti Tanács elnöke igen. A Hágai Nemzetközi Bíróság döntésére Bakir Izetbegović sajtótájékoztatón reagált. Számomra ez egy hatalmas csapás, mint embernek és mint bosnyáknak. A bíróság úgy döntött, hogy becsukja a kaput az igazság előtt - mondta. A korábbi ítélet nem fedi fel a Milošević-rezsim teljes szerepét a boszniai háborúban - mondta Izetbegović. (Szerbiai RTV)
Szerbia
Bosznia
népirtás
ítélet felülvizsgálata

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.