Ugrás a tartalomra
Facebook/Dr. Pásztor Bálint

Nyilas Mihály lett a szerbiai Igazságügyi Minisztérium új államtitkára

2020.12.10
17:04
Forrás
Pannon RTV
Nyilas Mihály a Vajdasági Magyar Szövetség hatodik államtitkára az aktuális kormányban. Az erről szóló hírt dr. Pásztor Bálint, a párt köztársasági parlamenti frakcióvezetője jelentette be Facebook-oldalán.

A vajdasági magyar közösségnek Várady Tibor személyében 28 évvel ezelőtt, öt hónapig, az akkori jugoszláv szövetségi kormányban volt igazságügyi minisztere, de azóta most először lesz lehetőségünk ebben a kiemelten fontos témakörben közvetlenül is hatni a kormány politikájára - fogalmazott dr. Pásztor Bálint.

A következő időszakban az Alkotmány igazságügyi rendszerre vonatkozó részének módosítása kiemelt kérdéskör lesz, ezt megelőzően pedig a részarányos foglalkoztatás elvének igazságügyre vonatkozó érvényre juttatása lesz az új államtitkár feladata - olvasható a közleményben.

Nyilas Mihály
államtitkár
Igazságügyi Minisztérium
VMSZ
Vajdasági Magyar Szövetség

Most

12:47

Orbán Viktor bemutatta kormánya szerkezetét

Orbán Viktor magyar miniszterelnök kedd reggel bemutatta a Fidesz-KDNP frakciószövetségnek kormánya szerkezetét, a minisztereket és ismertette feladataikat - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Népszerű