Ugrás a tartalomra

Orbán Viktor: Továbbra is kiállunk a béketárgyalások és a kárpátaljai magyarok mellett

2023.03.21
18:03
2023.03.21
19:59
Forrás
MTI
Orbán Viktor magyar miniszterelnök az e heti uniós csúcstalálkozót előkészítő videókonferencián vett részt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével, valamint a görög, a szlovén, a szlovák és a lett miniszterelnökkel közösen.

A csütörtök–pénteki EU-csúcs napirendjén az ukrajnai háború, valamint gazdasági kérdések: az európai versenyképesség, a belső piac helyzete és az energiaügyek szerepelnek. Orbán Viktor a videókonferencián leszögezte, Magyarország a béketáborhoz tartozik, ezért a háború kapcsán továbbra is az azonnali tűzszünetet és a béketárgyalások megkezdését szorgalmazza.

Ukrajna kapcsán aláhúzta, az uniós tárgyalásokon mindig fel kell hívni a kijevi vezetés figyelmét arra, hogy az EU-tagságra pályázó Ukrajna nem hagyhatja figyelmen kívül a területén élő kisebbségek, így a magyarok jogait.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarország a világkereskedelmi ügyekben nem a blokkosodás, hanem az összekapcsolódás, az összeköttetések fejlesztése mellett áll ki.

béketárgyalások
kárpátaljai magyarok
tűzszünet

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.