Ugrás a tartalomra
Korábbi felvétel: Pannon RTV/Idei Sándor

A parlamentben a szociális kártyáról szóló törvényjavaslatot vitatják meg

2021.02.09
09:14
2021.02.09
11:08
Forrás
Tanjug
A szociális kártyáról szóló törvényjavaslatot vitatják meg ma a szerbiai parlament második rendkívüli ülésén.

A kormány indoklása szerint a szociális kártya bevezetésével egy integrált rendszer jöhet létre, amely összeköt több különböző állami intézményt, mint amilyen az Adóhivatal, a Belügyminisztérium vagy a Kataszteri Hivatal. A kormány arra számít, hogy a szociális kártya használatával megakadályozhatják a visszaéléseket, és a támogatások elosztása igazságosabbá válhat, vagyis azok kapják majd meg a szociális segélyt, akiknek erre a leginkább szükségük van. 

szociális kártya
Szerbia
parlament
adóhivatal
Belügyminisztérium
Szerbiai Belügyminisztérium

Most

16:06

Elmaradt a meglepetés

Búcsúzott a wimbledoni tenisztorna további küzdelmeitől Filip Krajinović. A zombori játékost a második körben a favoritnak számító Nick Kyrgios győzte le.
15:51, Frissítve: 17:09

Aranyos Delfinek

Megnyerte az Algériában zajló Mediterrán Játékokat a szerb férfi vízilabda-válogatott. Szerbia a fináléban Montenegrót múlta felül 9:8 arányban.

Népszerű

Apa és négy gyerek – segítsünk a Vranka családnak

Segítségre szorul a szabadkai Vranka család. Az apa egyedül neveli négy gyermekét. A szerény körülmények között élő öttagú családnak leginkább élelmiszerekre, tisztálkodási szerekre, valamint építőanyagokra lenne szükségük.

Betakarítják az illegálisan vetett gabonát

Törökbecsén újra betakarítják az illegális terméshozamot az állami tulajdonban lévő földterületekről. A bánáti községben 2016-tól gyűjtik be a terményt azzal a céllal, hogy ily módon fékezzék meg a föld törvénytelen használatát.