Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Arcvesztés nélküli kompromisszumos megoldást ért el Brüsszelben Orbán Viktor

2020.12.11
13:25
2020.12.11
15:50
Forrás
Pannon RTV
Arcvesztés nélküli kompromisszumos megoldást ért el Brüsszelben az uniós költségvetéssel kapcsolatban a magyar miniszterelnök - így értékelte sajtótájékoztatóján a megegyezést Pásztor István.

 A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke úgy fogalmazott: ennek hatására a következő években a magyar költségvetés teljesítőképessége jelentősebb és szerteágazóbb lehet. A VMSZ első embere szerint ez a megoldás regionális jelentőséggel is bír.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Nem csak költségvetési szempontból fontos ez, hanem azt gondolom, hogy szomszédságpolitikai, regionális politikai és európai politikai szempontból is nagyon fontos, mert azt erősíti meg, amiben mi folyamatosan hittünk, és amiben reménykedtünk, hogy Európának ez a része föl fog értékelődni, az a része, amelyhez nem csak Magyarország tartozik, hanem, amihez Szerbia is tartozik.”

Előmozdítja a szülőföldön való boldogulásra való lehetőséget a tegnapi brüsszeli megállapodás - húzta alá Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke szabadkai sajtótájékoztatóján elmondta: a tegnapi döntés azt is üzeni, hogy Európa erőtérben a kis országok és a kis nemzetek is, ha összefognak és igazság áll az álláspontjuk mögött, és azt az igazságot erőteljesen képviselik, akkor esély van arra, hogy az igazság és az érdek realitássá váljon.

„Ez magyar szempontból fontos most, magyarországi szempontból fontos most, uniós szempontból fontos most, de az a meggyőződésem, hogy üzenetként is fontos szerbiai magyar és szerbiai szempontból is. Azt erősíti, hogy az a fajta szomszédságpolitika, az az együttműködés, amely az előző években a mi közbenjárásunkra is elindult a kibontakozás útján, az egy értelmes, kifizetődő, egyedüli lehetséges út.”

arvesztés
kompromisszum
megoldás
Brüsszel
Orbán Viktor
Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.