Ugrás a tartalomra

Pásztor István: Fontos, hogy mindenki időben adja le a levélszavazatát

2019.05.23
10:12
2024.03.19
08:46
Forrás
Pannon RTV
Több mint 70 ezren jelezték a Vajdaságból, hogy élni kívánnak szavazati jogukkal a magyarországi európai parlamenti választáson.

Az elmúlt két hónap a választásra való felkészülésről szólt - emelte ki Pásztor István. A Vajdasági Magyar Szövetség elnöke hozzátette: időben meg is érkeztek a levélcsomagok. Felhívta a figyelmet, hogy a magyarországi EP-választások rendkívül fontosak Szerbia és Magyarország további jószomszédi viszonya, Szerbia mielőbbi EU-tagsága és Orbán Viktor következetes migránspolitikája miatt is.

Pásztor István, elnök, VMSZ: „Arra szeretnék mindenkit kérni, hogy akinél még kitöltetlenül otthon van akár az asztalon, akár a szekrényen, akár valahol máshol, szánjon rá pár percet és éljen a szavazat adta jogával. Szeretném megkérni az aktivistákat, akik az elmúlt körülbelül tíz napban emberfeletti erőfeszítést tettek, hogy még az elkövetkező két-három napban, egészen szombat délutánig járják az utcákat, tegyék lehetővé azt, hogy egyetlenegy kihasználatlan boríték se ne maradjon. A szavazópolgárokat pedig arra kérem, hogy szóljanak egymásnak, hogy valóban mindannyian éljünk a szavazat adta jogunkkal. Fontos ez a megmérettetés, jelentős mértékben meg fogja határozni az elkövetkező években a magyar nemzetnek, a magyar közösségnek, ha úgy tetszik Magyarországnak, de Szerbiának is a jövőjét.”

Pásztor István
Vajdasági Magyar Szövetség
VMSZ
levélszavazat

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.