Ugrás a tartalomra

Pásztor István: A magyar közösségnek erős politikai érdekérvényesítő ereje van

2020.05.04
19:45
2020.05.04
20:31
Forrás
Pannon RTV
Fontos a magyar érdekképviselet, és hogy ott legyünk, ahol a döntések születnek - nyilatkozta a Pannon RTV-nek a VMSZ elnöke Belgrádban. A politikai pártok képviselőivel tárgyalt a szerb államfő.

Június 21-én tartják a választásokat Szerbiában. Ezt Aleksandar Vučić szerb államfő jelentette be, miután ma délután tárgyalt a politikai pártok képviselőivel. Az egyeztetésen Pásztor István, a VMSZ elnöke is részt vett. A Pannon RTV-nek nyilatkozva elmondta, a magyar ügyeket csak akkor lehet hatékonyan képviselni, ha a magyar közösségnek erős politikai érdekérvényesítő ereje van. Kiemelte, megmutatkozik, hogy melyek azok a kérdések, amelyeket eddig a VMSZ közbenjárására sikerült megoldani. Szavai szerint ezért is fontos, hogy az ember ott lehessen, ahol a döntések születnek.

„A mi számunkra az a fontos, hogy maximalizáljuk azt a közösségi támogatást, ami a legitimitást fogja biztosítani. Az elmúlt napok és hetek is azt bizonyították, akár az ingázók kérdése körül, akár az érettségizők kérdésének a megoldása körül, akár a kijárási tilalom körüli szabályok letisztázása körül, akár az egyszeri segélycsomag kiosztásának ügye körül, hogy egyáltalán nem mindegy, hogy a magyar közösségnek van-e erőteljes politikai érdekérvényesítő ereje.”

Választások 2020
Pásztor István
hatékony
képvisel
VMSZ
ingázó
érettségiző
kijárási tilalom
segélycsomag
erőteljes

Most

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.