Ugrás a tartalomra

Petar Petković: Nem mi provokálunk!

2022.12.08
23:27
2022.12.08
23:54
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Albin Kurti folyamatos provokációval tartja fenn a térségben a feszültséget - jelentette ki Petar Petković rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Este fél 11-kor érkeztek a koszovói különleges egységek - tájékoztatott a Koszovó-ügyi iroda igazgatója. Az albán rendőrség több száz tagja vonult be Koszovó északi részébe páncélautókkal, amihez nincs joguk. Teljes felszereléssel ellenőriznek mindenkit az utcán. Albin Kurti szándéka, hogy elzavarja a szerbeket a térségből. Egy óvodába is bemasíroztak - tette hozzá Petković.

Nem engedjük meg népünk újabb kiűzését - szögezte le. Belgrád fontolóra veszi annak a lehetőségét, hogy 1000 fős biztonsági erőt küldjön a térségbe, mivel erre joga van az ENSZ határozata alapján - emelte ki Petković. Ezt fogják fel, nem mi provokálunk, és nem mi vesszük semmibe a brüsszeli egyezményt - húzta alá. Nyugodtan és békésen szóltam önökhöz - fejezte be rövid sajtótájékoztatóját Petar Petković. Elhangzott, hogy Aleksandar Vučić több fontos megbeszélést folytat majd a napokban Koszovóval kapcsolatban, és ezek fejleményeit ismerteti is majd.

Koszovó
Petar Petković

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.