Ugrás a tartalomra
Tanjug

Petar Petković: Nem mi provokálunk!

2022.12.08
23:27
2022.12.08
23:54
Forrás
Szerbiai RTV, Pannon RTV
Albin Kurti folyamatos provokációval tartja fenn a térségben a feszültséget - jelentette ki Petar Petković rendkívüli sajtótájékoztatóján.

Este fél 11-kor érkeztek a koszovói különleges egységek - tájékoztatott a Koszovó-ügyi iroda igazgatója. Az albán rendőrség több száz tagja vonult be Koszovó északi részébe páncélautókkal, amihez nincs joguk. Teljes felszereléssel ellenőriznek mindenkit az utcán. Albin Kurti szándéka, hogy elzavarja a szerbeket a térségből. Egy óvodába is bemasíroztak - tette hozzá Petković.

Nem engedjük meg népünk újabb kiűzését - szögezte le. Belgrád fontolóra veszi annak a lehetőségét, hogy 1000 fős biztonsági erőt küldjön a térségbe, mivel erre joga van az ENSZ határozata alapján - emelte ki Petković. Ezt fogják fel, nem mi provokálunk, és nem mi vesszük semmibe a brüsszeli egyezményt - húzta alá. Nyugodtan és békésen szóltam önökhöz - fejezte be rövid sajtótájékoztatóját Petar Petković. Elhangzott, hogy Aleksandar Vučić több fontos megbeszélést folytat majd a napokban Koszovóval kapcsolatban, és ezek fejleményeit ismerteti is majd.

Koszovó
Petar Petković

Most

17:32, Frissítve: 17:40

Virágzik a tavaszi hérics

A topolyai Arcus Környezetvédő Egyesület immár negyedik alkalommal szervezett sétát, amelynek úti célja a Krivaja patak lipári völgye volt, ahol Közép-Bácskában még megtalálható ez a ritka, veszélyeztetett növényfaj.
14:57, Frissítve: 19:00

A birkózás a legtömegesebb sportok között

Falunapi birkózótornát tartottak Kishegyesen az óvodás és általános iskolás korosztály számára. A községbeli gyerekeknek ez az első megmérettetése. Szabadka és Magyarkanizsa csapatait látták vendégül.
14:21, Frissítve: 17:09

Kikapcsolódásból lefutni a félmaratont

Vasárnap délelőtt elrajtolt a 30. Újvidéki Félmaraton. A főtérnél megrendezett versenyen, illetve, sportrekreációs rendezvényen minden korosztályra gondoltak, a versenyzők különböző kategóriákban indulhattak.
12:55, Frissítve: 16:45

Vásárt tartottak Kispiacon

Az esemény megszokott, hiszen évtizedek óta minden hónap utolsó hétvégéjén szervezik meg, amelyre egész Vajdaság területéről érkeznek árusok és vásárlók is egyaránt.

Népszerű

Elindult a szerbiai e-Agrar portál

A termelők az online felületen módosíthatják gazdaságuk adatait, megújíthatják az előző évben leadott információkat, de a támogatások igénylésére is itt lesz lehetőség.