Ugrás a tartalomra

Pintér Attila: A cél a kishatárátkelők megnyitása

2021.02.05
12:55
2021.02.05
17:28
Forrás
Pannon RTV
Többek között erről is beszélt a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete. A teljes beszélgetést ma 19 órától nézhetik meg a Pannon Televízió műsorán.

Az a cél, hogy minél gyorsabban megnyissák az úgynevezett kishatárátkelőket Magyarország és Szerbia között. Erről is beszélt a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete. Jelenleg a három nagy határátkelő dolgozik a két ország között. Ezek a Horgos-Röszke, a Kelebia-Tompa és a Béreg-Hercegszántó. 24 órás nyitvatartási idővel dolgoznak. Pintér hangsúlyozta: a járvány miatt kellett bezárni a kisebb átkelőket, amelyeket most szakaszosan nyitnának meg. A nagykövet azt reméli, hogy erre nagyon gyorsan sor kerülhet.

Pintér Attila, belgrádi nagykövet, Magyarország: „Csütörtök 0 órától, vagy szerdán éjféltől nincs szükség Magyarországról, a magyar állampolgárok számára sem tesztre, sem karanténkötelezettségre. Ez a váltás tapasztalataink szerint zökkenőmentesen sikerült. Felmerül a kérdés, mi legyen a többi határátkelővel? Itt én egy nagyon pici türelmet kérek mindenkitől. Nem az a cél, hogy elkapkodjuk a különböző lépéseket, hanem, hogy megfontolt lépések szülessenek. Látható az egyes országok esetében, hogy, amikor túl gyorsan következik be egy nyitás, akkor annak lehetnek negatív következményei.”

Pintér Attila
Szubjektív

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.