Ugrás a tartalomra
Pannon RTV

Pintér Attila: A cél a kishatárátkelők megnyitása

2021.02.05
12:55
2021.02.05
17:28
Forrás
Pannon RTV
Többek között erről is beszélt a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete. A teljes beszélgetést ma 19 órától nézhetik meg a Pannon Televízió műsorán.

Az a cél, hogy minél gyorsabban megnyissák az úgynevezett kishatárátkelőket Magyarország és Szerbia között. Erről is beszélt a Pannon Televízió Szubjektív című műsorának felvételén Pintér Attila, Magyarország belgrádi nagykövete. Jelenleg a három nagy határátkelő dolgozik a két ország között. Ezek a Horgos-Röszke, a Kelebia-Tompa és a Béreg-Hercegszántó. 24 órás nyitvatartási idővel dolgoznak. Pintér hangsúlyozta: a járvány miatt kellett bezárni a kisebb átkelőket, amelyeket most szakaszosan nyitnának meg. A nagykövet azt reméli, hogy erre nagyon gyorsan sor kerülhet.

Pannon RTV

Pintér Attila, belgrádi nagykövet, Magyarország: „Csütörtök 0 órától, vagy szerdán éjféltől nincs szükség Magyarországról, a magyar állampolgárok számára sem tesztre, sem karanténkötelezettségre. Ez a váltás tapasztalataink szerint zökkenőmentesen sikerült. Felmerül a kérdés, mi legyen a többi határátkelővel? Itt én egy nagyon pici türelmet kérek mindenkitől. Nem az a cél, hogy elkapkodjuk a különböző lépéseket, hanem, hogy megfontolt lépések szülessenek. Látható az egyes országok esetében, hogy, amikor túl gyorsan következik be egy nyitás, akkor annak lehetnek negatív következményei.”

Pintér Attila
Magyarország
Szubjektív

Most

Népszerű

Megszületett Dér Heni gyermeke

Megszületett Dér Heni és Bakos Gergely első gyereke. A szülés ma reggel indult be, mostanra pedig a kisfiuk, Bendegúz is megérkezett.

Zivatarokkal ér véget a májusi nyár

Záporok, zivatarok váltják a nyári meleget. A lehűlés már a hét közepén megérkezik térségünkbe, helyenként erős lesz a szél és viharok is kialakulhatnak.