Ugrás a tartalomra
Tanjug/STR

Pristina visszavonta csatlakozási kérelmét az Interpolhoz

2019.10.15
16:35
2019.10.15
19:18
Forrás
Tanjug
Pristina visszavonta Koszovó csatlakozási kérelmét az Interpolhoz, jelentette be Ivica Dačić.

A szerb külügyminiszter elmondta, Szerbia párizsi nagykövetségéhez juttatták el az értesítést, amelyben Ramush Haradinaj miniszterelnök visszavonta Koszovó csatlakozási kérelmét. Nebojša Stefanović belügyminiszter a hírre reagálva a Twitteren azt mondta, ez nagy győzelem nemcsak Szerbia, hanem a nemzetközi jog szempontjából is.

Nebojša Stefanović, belügyminiszter, Szerbia: „Szeretnék köszönetet mondani minden országnak, amely kiállt Szerbia mellett a nemzetközi jogok védelme terén. Hatalmas köszönet azoknak, akik velünk együtt lobbiztak azért, hogy ilyen eredmény szülessen. Köszönöm Szerbia lakosainak, akik támogattak bennünket és hittek a küldöttségünkben. Köszönet mindenkinek, aki támogatást nyújtott és hozzájárult ahhoz, hogy az eredmény tényleg ilyen fényes legyen országunkra nézve. Ez nagy nap a nemzetközi jogok terén vívott harcban, nagy nap Szerbia számára.”

Pristina
Interpol
Koszovó
Ivica Dačić
Nebojša Stefanović

Most

Népszerű

Gyengülnek a Föld „életjelei”

A Föld „életjeleinek” gyengülésére figyelmeztetett a BioScience című szaklapban megjelent cikkben a világ több mint tízezer vezető kutatója.