Ugrás a tartalomra

Sikeres évet tudhat maga mögött a VMSZ Zentán (videó)

2017.06.21
15:06
Eredményes időszakot tudhat maga mögött a Vajdasági Magyar Szövetség zentai községi szervezete, hangsúlyozták a párt illetékesei mai sajtótájékoztatójukon
Eredményes időszakot tudhat maga mögött a Vajdasági Magyar Szövetség zentai községi szervezete, hangsúlyozták a párt illetékesei mai sajtótájékoztatójukon. Az eseményen beszámoltak az elmúlt egy év legfontosabb eredményeiről, valamint a jövőbeli tervekről is. A Zentai Egészségház teljes körű felújítása is egyike azoknak az infrastrukturális beruházásoknak, amelyeket a Vajdasági Magyar Szövetség saját eredményeiként könyvel el, akárcsak a csatornahálózat bővítése, az oktatási és nevelési intézmények felújítása, vagy éppen az egyházakhoz kapcsolódó beruházások megvalósulása. zenta_egeszseghaz A párt nyugdíjas fóruma számos sikeres projektet tudhat maga mögött, amelyek mindegyike a vajdasági magyarság itthon maradását volt hivatott szolgálni. Barsi Márta, zentai elnök, VMSZ Nyugdíjas Fórum: „Évtizedekkel ezelőtt ez nem volt olyan nagy gond, mint most, és úgy gondolom, hogy a Nyugdíjas Fórum itt sokat tud tenni abba az irányba, hogy lehetőleg itt maradjanak, vagy visszajöjjenek azok a fiatalok, akik elmentek.”



A VMSZ Zentai Ifjúsági Fórumának a legsikeresebb rendezvénye a 2017 perc foci elnevezésű esemény volt. A VMSZ fiataljai a közeljövőben két projekt megvalósítását tervezik. Sztantity Szebasztián, zentai elnök, VMSZ Ifjúsági Fórum: „Egy közös projekt az Intellektus Civil Szervezettel és a Zentai Vízilabdaklubbal, egy új eredményjelző tábla beszerzése az idei vízilabda-tornára, illetve a zentai vállalkozókkal és szintén az Intellektus Civil Szervezettel egy közös projektünk van a Halászcsárdán is, amelynek keretében egy játszóteret szeretnénk létrehozni az ott fürdőző gyermekek számára.” A párt zentai szervezete javában készül a küszöbön álló helyi közösségi választásokra. Juhász Attila, zentai elnök, VMSZ:  „A Vajdasági Magyar Szövetség olyan egyének, személyek mögé tud majd felsorakozni, akikkel azonos programunk, azonos célkitűzéseink vannak. Ez azt jelenti, hogy nemcsak a saját tagságunkból, hanem azon polgárok köréből is lesznek támogatottjaink, akik felvállalják azokat a programokat, célkitűzéseket, amelyeket mi meghirdettünk, és a programjainkban lefektettünk.” A párt illetékesei fontosnak tartják, hogy a lakosság észrevételei folyamatosan eljussanak hozzájuk. Lőrinc Csongor, a VMSZ zentai községi szervezetének elnöke kiemelte, azok, akiknek észrevételei vannak, jelezzék azokat nekik, hogy közösen tehessenek a közösségért.
VMSZ
Ifjúsági Fórum
Zentai Egészségház
Nyugdíjas Fórum

Most

19:06, Frissítve: 19:27

Húsvéti kirakodóvásár Pancsován

Hetedik alkalommal rendeztek húsvéti kirakodóvásárt Pancsován. A városhoz tartozó települések nőszervezetei és magánszemélyek kínálják fel kézműves portékáikat és ünnepi süteményeiket.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.