Ugrás a tartalomra

Szabadság és Igazság Pártja: Az SZHP és koalíciós partnere új történelmet kreálna az új szobor állításával

2021.03.12
11:45
2021.03.12
11:54
Forrás
N1
A Szabadság és Igazság Pártja közleményt adott ki annak kapcsán, hogy Újvidéken emlékművet állítanak az 1944-ben és 1945-ben kivégzett, ártatlan újvidéki polgároknak.

Ahelyett, hogy fejlesztené és megőrizné Újvidék gazdag kulturális tradícióját, a hatalmon lévő Szerb Haladó Párt a saját és koalíciós partnerének napi politikai érdekei mentén egy 160 millió dinár értékű szobor felállításával új történelmet kíván kreálni, mások mellett Tót Jánosnak állítva ezzel emléket, aki részt vett az újvidéki razziában és a Jovandić fivérek meggyilkolásában - írja közleményében a Szabadság és Igazság Pártja. A párt a közleményt annak kapcsán adta ki, hogy Újvidéken emlékművet állítanak az 1944-ben és 1945-ben kivégzett, ártatlan újvidéki polgároknak. A közleményben hozzáteszik, Újvidék történelmének egyik legfájdalmasabb részét, amikor a fasiszta rezsim tagjai tömegesen öltek meg újvidékieket, relativizálják azzal, hogy emlékművet kapnak azok, akik ezért felelősek voltak. Danijela Grujić, a Szabadság és Igazság Pártja újvidéki szervezetének elnöke a közleményben kérdést intéz az újvidéki polgármesterhez, hogy valóban azt gondolja-e, hogy az említett Tót János ártatlan áldozat? A közleményben leszögezik, az ilyen ellentmondásos, revizionista cselekedetek a társadalom értékorientációjának összeomlásához vezetnek.

Szabadság és Igazságosság Párt
Vajdasági Magyar Szövetség
Szerb Haladó Párt
szobor
ártatlan áldozatok

Most

17:13, Frissítve: 17:34

„Európa reménye, a túlélés reménye Közép-Európa”

A CPAC Hungary második napján több hazai, külhoni és külföldi konzervatív politikus mellett beszédet mondott Gulyás Gergely magyar Miniszterelnökséget vezető miniszter és Szijjártó Péter, Magyarország külgazdasági- és külügyminisztere is.

Népszerű

Elhunyt Fehér Márta

Életének 48. évében, rövid, súlyos betegség után elhunyt Fehér Márta, a Hét Nap újságírója. 2017 óta volt tagja a Hét Nap szerkesztőségének, előtte 10 évig a Pannon RTV-ben dolgozott.